Hlavní obsah
Cestování

Záhadný opuštěný Boeing 737 na Bali objevili už v roce 2007: Dodnes se k němu nikdo nehlásí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Sabung.hamster, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

V roce 2007 došlo na Bali k pozoruhodnému nálezu, v lomu zde bylo objeveno letadlo Boeing 737. Záhadou ale zůstává, jak se sem letadlo dostalo a jaký byl jeho účel. Do dnešního dne se k jeho vlastnictví nikdo nepřihlásil.

Článek

Každoročně lidé po celém světě objeví mnoho záhadných předmětů. V roce 2007 byl na Bali nalezen jeden poněkud větší tajuplný objekt – letadlo Boeing 737. Dodnes je umístěn ve vápencovém lomu, který bychom našli poblíž dálnice, jež vede k turisty velmi hojně navštěvované pláži Pandawa. Je vzdáleno 5 kilometrů od mezinárodního letiště Ngurah Rai. Letadlo obklopují kontejnery a poblíž je také malá chatrč. Sice platí zákaz vstupu k letadlu, turisté ho ale často porušují. Je to oblíbené místo pro fotografování, lidé zde nejraději pózují na okraji srázu.

Jak se záhadný Boeing 737 na místo dostal?

Jelikož se dodnes nikdo k letadlu nehlásí, logicky to nahrává různým teoriím, za jakým účelem se zde Boeing 737 nachází a co se vlastně na místě odehrálo. Jedna z teorií tvrdí, že nešlo o žádné nouzové přistání či nehodu, ale letadlo sem bylo umístěno pro komerční využití.

Tomu by nasvědčoval i fakt, že v blízkosti je oblíbená restaurace prodávající koblihy, návštěvníci tedy tuto lokalitu již znají a vyhledávají. Je pravděpodobné, že letadlo bylo smontováno až na místě, jelikož neexistují letecké záznamy o přistání neznámého Boeingu v lomu. Letadlo zřejmě mělo sloužit jako restaurace, do které by se sjížděli turisté. Někteří se domnívají, že neznámému podnikateli došly peníze, a tak tu Boeing 737 nechal chátrat. Tuto verzi však místní úřady nikdy nepotvrdily.

Zajímavostí je, že na Bali se nachází ještě jeden takto opuštěný Boeing. Ten původně sloužil jako místo pro konání různých společenských akcí. Ty se zde měly konat v roce 2018. Místní také spekulují, že se měl tento letoun proměnit v kino či muzeum letectví. Mohl i jeho „bratrský“ Boeing plnit stejný účel? Ani pro tuto teorii však neexistují žádné věrohodné podklady.

Letadlo jako luxusní ubytování

Budoucnost letadla je nejistá, momentálně je oblíbeným turistickým cílem. Boeing zde chátrá a úřady prozatím neřeší, co s ním, přitom by se pro něj našlo jistě i nějaké lepší využití. Kromě záměru vybudovat zde restauraci se nabízí i možnost luxusního ubytování. Takový nápad totiž na Bali realizoval ruský podnikatel Felix Denim. Ten nechal Boeing 737 umístit na místní útes, je z něj tedy nádherný výhled do krajiny. Letadlo nechal přebudovat v luxusní ubytování pro náročné cestovatele. Kokpit i sedadla se zde již nenacházejí, nahradil je nábytek. Návštěvníci, kteří si „letadlovou vilu“ pronajmou, si mohou užít také koupání v nekonečném bazénu a relax na pohodlných křeslech u krbu. Je také možné, že i opuštěný Boeing se původně měl proměnit v hotel pro turisty?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz