Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Šokující videa zobrazující týrání koček získávají čím dál větší pozornost

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Zdroj: Pixabay

Organizovaná zločinecká skupina známá jako „Cat Torture Rings“ je zodpovědná za brutální mučení a zabíjení tisíců koček a koťat výhradně pro zábavu a zisk. Své činy nahrávají na video a poté sdílí na veřejně přístupné webové stránky.

Článek

V Číně nejsou žádné zákony proti týrání domestikovaných zvířat. To tedy dovoluje takovým „lidem“ (jestli to pro ně není moc změkčený výraz) krást kočky z ulic, adoptovat a kupovat je jakožto „milovníci koček“ od důvěřivých opatrovníků, kterým následně posílají videa, kde jejich kočky dříve úplně v pořádku zohavují… Ale pro ně je to spíš jen předhánění se, kdo „uloví“ a „pohraje“ si s více kočkami. To si následně mezi sebou sdílí po skupinách na Telegramu, do kterých je obtížné se dostat nebo je vůbec identifikovat, jelikož jsou často schválně chybně pojmenovány nevinnými názvy.

Každý uchazeč musí přes vlastní důkazní video, kde trýzní kočku prokázat, že je hodný být členem.

Ve skupinách následně panuje určitá hierarchie. Členi se dělí na nejvýše postavené adminy, terénní týmy, jenž mají za úkol vyhledávat ty nejzranitelnější - děti a nezletilé - a uboze je nabádat k týrání taktéž, plus IT experty. Ti zase pro změnu spravují stránky s obsahem mučení, atd…

Kousek z historie

Kočky z ulice jsou momentálně v Číně brány jako škůdci plní bacilů - jako podřadná stvoření. Naštěstí však existují i milovníci koček, kteří se rozhodli kočkám na ulici pomoct, a tak vznikla aplikaci s názvem „Hello street cat“. Spuštěná byla v dubnu 2023. Tato aplikace se snaží usnadnit krmení toulavých koček pomocí různých inteligentních krmných stanic, které mohou nahrávat a živě streamovat video a také vydávat granule nebo pamlsky pokaždé, když uživatel daruje peníze prostřednictvím aplikace „Hello Street Cat“.

Foto: Feline Guardians Czechia

Krmná stanice. Zdroj: Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Bohužel, z nepochopitelných důvodů, tento krásný čin nebyl u určité skupiny lidí pochopen a hrůza započala. Na oblíbené kočky byly vystaveny odměny za zabití, kočky se začaly ztrácet a později objevovat mrtvé, mučeny na videích, pohozené u krmných stanic apod.

Proto vzniklo neziskové hnutí FELINE GUARDIANS, dobrovolníci ze širého světa, kteří nad tímto problémem odmítají mávnout rukou a aktivně proti němu bojují! Díky protestům před čínskými ambasádami už se jejich jménu podařilo protlačit do médií, a dokonce i do politických diskuzí v Číně! Doufejme, že nátlak veřejnosti protlačí legislativu do slyšení.

Foto: Feline Guardians Czechia

Cow cat, logo Feline Guardians. Zdroj: felineguardians.org

Více informací, proč je „Cow cat“ zrovna logem hnutí, najdete na ochrancikocek.cz

Dobrovolníci se i hromadně zapojují do podepisování petic: https://www.petice.com/trest_lenm_gangu_tyrajici_zviata_v_in

Instagram oficiálního profilu českých Feline Guardians: @feline_guardians_czechia

Zdroje: ochrancikocek.cz, https://www.instagram.com/feline_guardians_czechia/?img_index=1

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám