Hlavní obsah

Konec mafie v Čechách a Moravě aneb Být v kůži vlekaře a pumpaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MAFRA - MICHAL ŠULA

Nechtěl bych být teď v kůži nejslavnějšího vlekaře a pumpaře v zemi. A ne kvůli nízké pokrývce sněhu a vysokým cenám energií. Zatímco Mynář hledá způsob, jak teleportovat svoje nemovitosti mimo republiku, Nejedlý hledá cestu do Maďarska.

Článek

To si na vás takhle BISka a NCOZ sbírají materiály a plní složky více než deset let. A čekají. Protože vědí, že kdyby s tím šli ven za Miloše, dopadlo by to jako se zlodějem Balákem, který zplundroval lánskou oboru v říši rostné i nerostné tak, že i země spálená je proti jím devastovanému areálu říší mlékem a strdím oplývající.

A tak vsadíte na koně, který vám má po zvolení zajistit prezidentské pardon na dalších pět let. Aktivujete a mobilizujete všechny vaše spojence a podpůrné vehikly, od Zbytků přes Raptory až po Haló noviny, tak, abys vítězství vašeho koně a jezdce bylo na dosah. Vyšlo to poprvé, vyšlo to podruhé, vyjde to i potřetí. Mezitím si přes kamarádčofty své a svého žokeje zajišťujete teplé fleky, prebendy a trafiky pro sebe a své fellas z mafie ve státních institucích.

Jenže se ukáže, že váš žokej Váňa se svým Šemíkem, kteří doteď díky zakázaným podpůrným prostředkům vyhrávali bezmála každý závod a Taxisův příkop skákali s přehledem a rezervou, potkali sobě rovné soupeře. A co víc takové, kteří je dají o několik délek.

Vítězný kandidát se netají tím, že ví, proti komu stojí a že vám nenechá ani centimetr volný. Že vám od prvního momentu dýchá na záda, protože takové vlastizrádné jednání, ukořistění státu do spárů ruské a čínské mafie se neodpouští. Natožpak desítky dalších, větších či menších delikvencí a přečinů. A hned po zvolení začnou vycházet najevo takřka na denním programu jedna zajímavá skutečnost o vašem působení vedle druhé.

Po Ústí je každý generál. Ale už před volbami bylo jasné, že Vráťa s Martinem vsadili, jak je jim vlastní, na špatného koně. Stejně jako to, že nás čeká několik vcelku strhujících týdnů. Velké balení popcornu se bude hodit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz