Hlavní obsah
Názory a úvahy

80. výročí Karpatsko-dukelské operace

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Gaston

Tanky na Dukle v údolí smrti

Proč sportovní kluby mají na dresech nápis DUKLA?

Článek

Je naprostá ostuda a hanba, že ani hlava státu, ani předseda vlády, ani ministr zahraničních věcí se u příležitosti 80. výročí Karpatsko-dukelské operace těchto oslav na Dukle - údolí smrti - nezúčastnili. Snaha vypláchnout hlavy, bagatelizovat tuto vojenskou operaci a devalvovat její význam pro Českou republiku je lživé a hanlivé. Projev Roberta Fica na této akci je naprosto mimořádný a hodný naší pozornosti. A jak je tomu doopravdy? Česká média tomuto výročí a projevu předsedy vlády Slovenské republiky na Dukle nevěnovala pozornost. Výměna za Duklu a nepřítomnost českých elit na oslavě 80. výročí Karpatsko-dukelské operace za Žižkov 6. 10. 2024 je projevem toho, kam jsme dospěli a směřujeme. Co se učí na českých školách všech stupňů? Proč sportovní kluby mají na svých dresech nápis DUKLA? Hledal jsem, CK, která na Duklu organizuje z České republiky zájezdy či školské zájezdy. Asi jsem hledal špatně, nicméně marně. Za čtrnáct dní na Duklu pojedu i s manželkou. Doporučuji to všem, kteří tam ještě nikdy nebyli. Svoboda přišla z Východu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám