Hlavní obsah

Lívance nejen na snídani

Vynikající lívance se skvěle hodí nejen na víkendovou snídani. Chutnají výtečně a prospějí i vašemu zdraví.

Článek

Tak rychle pro zástěry a vařečky, ať se do toho můžete pustit.

Co si nachystat?
Na těsto:
500 g bílého jogurtu (tuk cca 3 %)
250 g ovesných vloček
250 g mix hladké a celozrnné mouky (1:1)
1 kávová lžička prášku do pečiva
špetka soli
2 vajíčka
Na ozdobu: tvaroh, med, skořice
Na smažení: máslo nebo jiný tuk

Postup:
1. Vločky a mouku smícháme dohromady společně s práškem do pečiva a solí. Do této směsi přidáme jogurt a vajíčka.
2. Těsto pořádně promícháme, v případě potřeby přidáme ještě mouku nebo naopak lžíci mléka a necháme těsto 25 minut odležet.
3. Necháme rozpustit máslo v rendlíku a odstavíme.
4. Lívanečník vymažeme lehce mašlovačkou a na chvíli necháme zahřát.
5. Těsto umístíme do formy a rychle smažíme z obou stran.
6. Lívance ozdobíme a servírujeme s tvarohem, medem a skořicí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz