Článek
Tak rychle pro zástěry a vařečky, ať se do toho můžete pustit.
Co si nachystat?
Na těsto:
500 g bílého jogurtu (tuk cca 3 %)
250 g ovesných vloček
250 g mix hladké a celozrnné mouky (1:1)
1 kávová lžička prášku do pečiva
špetka soli
2 vajíčka
Na ozdobu: tvaroh, med, skořice
Na smažení: máslo nebo jiný tuk
Postup:
1. Vločky a mouku smícháme dohromady společně s práškem do pečiva a solí. Do této směsi přidáme jogurt a vajíčka.
2. Těsto pořádně promícháme, v případě potřeby přidáme ještě mouku nebo naopak lžíci mléka a necháme těsto 25 minut odležet.
3. Necháme rozpustit máslo v rendlíku a odstavíme.
4. Lívanečník vymažeme lehce mašlovačkou a na chvíli necháme zahřát.
5. Těsto umístíme do formy a rychle smažíme z obou stran.
6. Lívance ozdobíme a servírujeme s tvarohem, medem a skořicí.