Hlavní obsah

I takhle se může učit! Zástupci studentské firmy HáTéčko odvedli na pražském veletrhu skvělou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bc. Zbyněk Vacek

Studentská firma HáTéčko z Vlašimi na veletrhu JA Expo v Galerii Harfa v Praze. Na snímku s mentorem Tomášem Hurychem z NN Group IT

Dne 30. března 2023 se Studentská firma HáTéčko, která byla založena v rámci vzdělávacího projektu JA Czech na SOŠ a SOU, Vlašim, Zámek 1, aktivně zúčastnila Veletrhu studentských firem JA EXPO v Galerii Harfa v Praze.

Článek

Studenti odvedli na veletrhu skvělou práci. Nepodcenili přípravu, perfektně vyzdobili stánek, bravurně komunikovali s porotci a prezentací svých aktivit před publikem dokázali, jak skvělým týmem jsou. Týmový duch, síla lidské spolupráce, nadšení a spokojenost členů týmu byla náležitě oceněna a v kategorii JA ALUMNI TEAM SPIRIT AWARD se HáTéčko umístilo mezi TOP 5 nejlepších firem prezentovaných na této pompézní akci. SKVĚLÝ VÝSLEDEK. SUPER PRÁCE. Připomínám, že z celé České republiky bylo na veletrhu 48 studentských firem a celkově je do tohoto programu zapojeno cca 288 studentských firem.

KAŽDÝ z firmy přispěl k tomuto krásnému výsledku a jsem moc ráda, že jsem mohla i já, svým vedením a mentorováním, k tomuto krásnému výsledku pomoci.

A jak to všechno probíhalo?

Ředitel firmy všechny oslnil dokonalou prezentací před publikem, po celou dobu firmu motivoval a povzbuzoval. Byl aktivní na sociálních sítích a v komunikaci s panem Divišem, mentorem a porotci. Má pěkně našlápnuto do budoucí profesní kariéry. Je skvělý TEAM LEADR. Škoda, že letos tato kategorie na veletrhu nebyla, určitě by v ní zabodoval.

Designérka firmy a editorka konečné verze receptů zajišťovala tisk veškerých propagačních materiálů, receptů a podílela se na výzdobě stánku a komunikaci se zákazníky a porotci. Byla při práci velmi pečlivá a svědomitá a překvapovala nás svým klidem a pohodou po celou dobu akce. LEAN CANVAS je něco, čemu dala směr a myslím, že její provedení bylo nejoriginálnější z celého veletrhu.

Náš marketingový manažer tvořil všechny propagační materiály, dolaďoval výroční zprávu a prezentaci do jejich finální podoby. Skvělý byl přímo na Harfě, kde jeho maskot KUCHAŘÍK byl neodolatelný a všichni se s ním chtěli vyfotit. Jeho úsměv, pohoda a klid se přenášel i na všechny ostatní v týmu.

Autorka batikovaných zástěr a utěrek je doladila do posledního detailu a perfektně se podílela na výzdobě stánku. Rovněž skvěle reprezentovala firmu při komunikaci se zákazníky a porotci. Její rozvážnost a úsměv na tváři, která byla i barevně sladěna s našimi výrobky, nám dodávala elán po celý den.

Zástupkyně ředitele odpovídala za sekci dřevěných výrobků a jejich balení a pohotově vždy řešila vše potřebné. Podílela se na balení všech výrobků na veletrh a jejich kontrole, než se dostanou k zákazníkovi. Během přípravy na akci i během akce samotné všechny povzbuzovala a vyzařovala z ní vždy pohoda a nadšení. Je skvělým parťákem a zástupcem ředitele. Její cit pro detail ostatní ocenili při výzdobě stánku.

Naše skvělá ekonomka a mluvčí obsahově vytvořila výroční zprávu, která byla porotci chválena a oceňována. Krásně celý tým povzbuzovala a usmívala se. Po celou dobu veletrhu byla pohodová, pohotová a skvěle doplňovala ostatní. Fotila, natáčela a zdokumentovala důležité okamžiky, které se v tento den odehrávaly.

Prodejce a naše podpora nás oslnil krásnou angličtinou a projevem s porotci, byl trpělivý a klidný, pomáhal se vším, co bylo zapotřebí a bez jeho pomoci na stánku by tým nezvládl vše tak, jak si přál.

VŠEM JEŠTĚ JEDNOU MOC DĚKUJI ZA SKVĚLOU REPREZENTACI ŠKOLY PŘI TAK NÁROČNÉ AKCI.

Věra Jantošová, vyučující vzdělávacího programu JA Studentská firma

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz