Hlavní obsah
Aktuální dění

Festival Colours of Ostrava přišel o své barvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Honza Průša

Minulý rok se organizátoři jednoho z našeho nejlepších hudebních festivalů střelili do nohy, když na hlavní pódium přivedli neohlášeného a nevyžádaného Wima Hofa, který nic netušícím návštěvníkům čekajícím na LP nutil své ideologie a názory na svět.

Článek

Není důležité, zda s Hofem souhlasíte nebo ne, tohle okno propagandy se tenkrát nepovedlo a i když se mediálně i fanouškovsky nesla vlna nevole, organizátoři si pořád obhajovali svou pravdu, jak to bylo správně a jak by to neměnili. Báli se veřejně přiznat, že přešlápli. Báli se veřejně uznat, že chyby dělá prostě každý, tedy i oni.

Ale možná, že o své pravdě tolik přesvědčeni nebyli, a tak zřejmě letos vydali svým zaměstnancům pokyny, že jakákoliv propagace jakékoliv ideologie je nepřípustná. Aspoň to vyplývá ze zveřejněného záznamu Deníku N.

Když se pak náhodu přichomejtne k jednomu (a dost možná jedinému, co já vím) incidentu Filip Titlbach z Deníku N, který pak správně a logicky celou tu trapnou situaci, kde se srovnávají barvy duhy s hákovým křížem, medializuje, festival se chová stejně jako minulý rok. Bojí se přiznat, že pochybil, bojí se ukázat to, co je normální a běžné, tedy, že chyby dělá každý. Neumí se poučit a vydá arogantní, blbé a povýšené prohlášení.

Namísto toho, aby redaktorovi poděkovali, že upozornil buď na selhání jedince nebo špatně nastavená pravidla, „velmi důrazně a s největší závažností se ohrazují proti obvinění vzneseném Filipem Titlbachem“. Colours si neuvědomí, že Deník N není Blesk, že ta „obvinění“ budou zcela jistě ověřená a že problém není v jejich zveřejnění, ale v tom, že se takhle opravdu jejich zaměstnanec choval, a tak se střelí do druhé nohy zpochybněním celého incidentu „Pokud se tento případ stal, i když v tuto chvíli o něm nemáme žádné informace a nemáme zmíněný záznam k dispozici, pak je to selhání jedince a omlouváme se za jeho hrubé a neodpovědné chování.“

Cejtíte tu aroganci? Tu jistotu si sebou samými? To neomylnost, pocit, že jim ostatní ubližujou? Já jo. Tím vším je celá ta reakce protkaná. A festivalu ubližuje mnohonásobně víc než pochybení jednoho ne moc bystrého zaměstnance u vstupu.

Ať už Colours of Ostrava do lidí cpou nevyžádanou propagandu a nebo ji naopak zakazujou i na oblečení návštěvníků, myslí u toho jen na sebe. Aspoň tak reagují v médiích a krizové komunikaci. A to je ta nejsmutnější zpráva. Zamyslete se nad sebou. Vyměňte komunikační tým. Naučte se pokoře, naučte se přiznat chybu. Aby mohl být příští ročník krásným svátkem hudby bez podobných pachutí a komunikačních selhání.

Velmi důrazně a s největší závažností se ohrazujeme proti obvinění vzneseném redaktorem Filipem Titlbachem z Deníku N. Je absurdní ze strany redaktora obviňovat a spojovat festival Colours of Ostrava s nejhorším symbolem v dějinách lidstva. Festival Colours of Ostrava od svého založení celou svojí dvacetiletou historií, programem, atmosférou prosazuje hodnoty otevřenosti a tolerantnosti. Otevřenost a tolerance vůči všem skupinám jsou základní pilíře Colours of Ostrava, na což odkazuje nejen název festivalu. Pokud se tento případ stal, i když v tuto chvíli o něm nemáme žádné informace a nemáme zmíněný záznam k dispozici, pak je to selhání jedince a omlouváme se za jeho hrubé a neodpovědné chování. Znovu jsme proškolili ochrannou službu. O naší tolerantnosti i otevřenosti svědčí nejen naše duhové přání k Valentýnu - „Láska má mnoho podob. Jako má duha barev. A všechny na Colours vítáme. Krásného Valentýna“. Zveme pana redaktora Filipa Titlbacha, aby se sám o tom přijel hned přesvědčit, že jsme otevření všem
Colours Of Ostrava

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz