Hlavní obsah
Aktuální dění

A zase ten nehorázný alibismus politiků a sprostý byznys s právy, tentokrát ve sněmovně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Maiconfz

Ve sněmovně došlo k velkému posunu pro osoby z LGTB komunity, ale opravdu je co oslavovat? Je za co děkovat?

Článek

Na úvod je nutné podotknout, že stejnopohlavní páry a lidé z LGTB komunity jsou lidé jako my, mají červenou krev, chutná jim chleba jako všem okolo. Nejsou to zločinci a jsou nám naprosto rovni.

Pocity jsou z posledního politického dění smíšené, mnohdy spíše smutné. A to i přesto, že nově budou moci stejnopohlavní páry uzavírat partnerství s více právy a přisvojit si dítě svého partnera.

Může se to jevit jako krok ku předu ba dokonce jako náklonnost a solidarita k lidem, kterých se to osobně týká. Máme ale děkovat? Kdepak, na mě to působí jako z nouze ctnost, schválit aspoň něco, nějak…hlavně, aby byl klid. Jak je psáno výše.....nehorázný alibismus.

Sněmovna sice schválila, že se stejnopohlavní páry mohou „vzít“, ovšem nesmí to být nazýváno manželství, není to sňatek, ale partnerství s více právy. Nejde tolik o konkrétní slova a jejich význam, ale o to, že tito lidé budou stále nálepkovaní v jiné kategorii. A to i přesto, že slovo manželství skutečně není postaveno etymologicky na slovech muž a žena a jejich svazku. O nepřiznání všech práv nemluvě. A to je smutné.

Co se týče adopce dětí, je to velmi náročný proces jak pro rodiče, kteří chtějí adoptovat, tak pro samotné dítě, které z nějakého důvodu není ve své původní rodině. Tento samotný fakt je pro dítě velmi obtížné vstřebat, rovněž i přesun do nové rodiny. I s ohledem na věk dítěte je s tím nutno pracovat. Tradiční role matky a otce je pro dětský vývoj nezastupitelná, ale nemůžeme tvrdit, že není možné vytvořit u stejnopohlavních párů takové prostředí, ve kterém by se dítě zdravě vyvíjelo. Takový model rodiny je možný, pokud se s rodinou pracuje jako s komplexním dynamických celkem za pomoci odborníků. A odborníci jsou ti, kteří by měli tyto věci konzultovat a rozhodovat o nich. Ne nikdo jiný, jen tak od stolu.

Stejně tak ovšem nemůžeme tvrdit, že rodina postavena na tradicích je jediné správné řešení, pro děti nejlepší. Stačí se podívat na děti z rozvedených rodin, děti ve střídavé péči, děti týrané apod.

Co je ale opravdu nehorázné?

Tak či tak se v mnohých z nás odehrávají rozporuplné pocity, co je ale ovšem lidsky odporné?

Dehonestace a byznys některých politiků! Nebylo by to správné jednání, kdyby někdo z politiků neřečnil zbytečně dlouho a nepouštěl z úst u pultíku své plky, aby jednání blokoval, že pane S. (SPD).

A nebylo by to ANO, aby si nerýplo, že členové pětikoalice hlasovali nejednotně, a nepřihřálo si polívčičku na tom, že to byli vlastně oni, kdo odhlasoval tento v závěru výsměch a velmi sprostě to prezentoval jako vítězství, lživě jako rovná práva pro všechny a ohromný posun. (Facebook A. Babiš) Což absolutně není pravda.

Je více než smutné, že se odehrává politický byznys před volbami na úkor práv jiných. To je opravdu hnůj. Divím se, že není předním členům ANO hanba situaci lživě prezentovat jinak než ve skutečnosti je a stavět se do role spasitelů. Když to jsou právě oni, kdo byl před časem proti manželství pro všechny.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz