Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nechutné útoky na seniory, smyšlené příběhy a nulová pokora ke stáří. Omlouvám se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Ach má milá babičko, je mi líto, že zrovna ty, která si celý život dřela jak mezek a strachovala se režimu, musíš být terčem hlupáků, kteří neumí nic jiného, než vypouštět nechutné plky bez špetky pokory. Ale neboj se, i je stáří dožene.

Článek

Moji milí přátelé, čas od času sleduji statistku nejčtenějších článků. Je mi smutno z toho, že mladí pisálci se obouvají do seniorů jen proto, že neumí vymyslet nic lepšího.

Pochopitelně tím hlavním důvodem je fakt, že jsou to čtená témata. Nikoliv čtivá.

Některým lidem dojde, že se jedná o smyšlené příběhy určené hlavně k velkému počtu přečtení a z toho pramenícího výdělku. Ale také je tu velká skupina osob, kteří si toto neuvědomí. Články jsou psané zejména tak, aby někoho popudili či rozčílili. Autoři si tak později mnou ruce, avšak zřejmě nejsou schopni jakékoliv pokory a morální reflexe.

Je to hanebný obchod se stářím a s věkem. Naprostá neúcta k naší nejstarší generaci, šikana seniorů a sprosté plkání nesmyslů.

Nikomu není nic do toho, kolik financí konkrétní senior má, a pokud někomu leží jejich finanční příjem v žaludku, může se začít vzdělávat, otáčet v práci či dělat cokoliv jiného, aby se měl také dobře. Ale jít penězům naproti skrze psaní článků o seniorech v negativním duchu je velmi hloupé a směšné.

Pokora, laskavost a úcta se zřejmě vytratila. Proto moji milý senioři, nelamte si hlavu nad těmito články. Nejsme všichni takoví hulváti. A co víc, stárneme všichni a stáří dožene každého.

Jednou i ti, kteří si neberou servítky, se ocitnou na prahu důchodu a poznají, co všechno znamená být důchodce.

Že odchod do důchodu není sranda, že jste najednou vytržení z pracovního kolektivu, že se vám mění finanční příjem, dochází k fyzickým změnám, ale i psychickým, a skutečně se domnívám, že pokud by měl jeden z těchto autorů možnost žít váš jeden jediný den, už by nikdy nic takového nenapsal.

A vám milé autorky a autoři, ačkoliv si to někdy neuvědomujete, ve svých článcích na sebe prozradíte více, než byste si zřejmě přáli.

Věřte, že důchodci nemůžou za vaše neúspěchy, rozpadlé rodiny a manželství. A i když si čas od času přijdete na čtené články, je to na té nejhorší úrovni. Věřte, že pro tu slušnou část společnosti jste k politování hodní, a tím že budete takto pasivně agresivní rozhodně vaše komplexy nezmizí.

Proto prosím než příště vydáte podobné hlouposti, raději se zamyslete sami nad sebou a nad svými životy. I vy budete staří a i vás stáří dožene.

Všem seniorům se tímto omlouvám za hanebné články a za ty osoby naší společnosti, kteří si vás pro svůj vlastní výdělek berou do úst.

Monika

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz