Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jan Hrušínský za svou nevěru draze zaplatil. Přepsal na manželku polovinu rodinné vily

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0/Jedudedek

Může být rád, že mu tehdy manželka odpustila.

Dvacet let stará záležitost, na kterou ale herečka ze seriálu Ulice Miluše Šplechtová dodnes nezapomněla. Její manžel Jan Hrušínský se zamiloval do jiné a tehdy rozvod visel ve vzduchu.

Článek

„Míšu miluju, se ženou jsme se dohodli na rozvodu,“ prozradil Jan Hrušínský novinářům. V té době už se několik týdnů vědělo, že si našel milenku, kterou byla o osmnáct let mladší produkční jeho Divadla Na Jezerce Michaela Blahutová.

Společně si dokonce užili romantickou dovolenou ve Francii. „Ano, byli jsme v Paříži spolu. A moc se nám tam líbilo. Prošli jsme všechno, co se dalo, od památek po obchody,“ chlubila se v té době Blahutová.

Rozvod na spadnutí

Tehdy to bylo pro Miluši Šplechtovou pochopitelně složité období. Byla na dně a musela vyhledat pomoc terapeuta. „Rozvod napadne asi každou ženu v téhle situaci,“ přiznává herečka. Krizi s manželem ale nakonec překonali. Hrušínský se s milenkou přestal potkávat.

Šplechtová vzala svého manžela na milost. Nechtěla zahodit všechny společné roky a to, co spolu vybudovali. „Přeci není náhoda, že jste s někým tak dlouho. Po takové době ti lidé k sobě nějakým způsobem patří,“ myslí si Šplechtová.

Odpustila, ale ne zadarmo

Možná ale nepřišlo odpuštění jen tak. V roce 2009 se v médiích objevily zprávy, že na manželku přepsal polovinu rodinné vily v pražských Nuslích. „Do mých majetkových věcí, a jak jsem se s kým vyrovnal skutečně nikomu nic není,“ rozčílil tehdy Hrušínského zájem médií. Šplechtové měl tehdy věnovat také 40% podíl v agentuře AG Jezerka. Inu, nevěra ho nejspíš přišla hodně draho.

Hledala chybu sama v sobě

I když ale dali jejich lásce další šanci, pochopitelně nevěra herečce srazila sebevědomí na minimum. „Nejdřív hledáte chybu v sobě sama, pak se začnete jakoby měnit, chcete být jiná. Já jsem si třeba nechala prodloužit vlasy a šla jsem na operaci spodních víček,“ popsala v rozhovoru. Potřebovala změnu, najít vnitřní klid, což se jí postupně podařilo.

Byla mu oporou, když to nejvíc potřeboval

Osud jim ale připravil další těžkou zkoušku, v roce 2015 totiž postihly Jana Hrušínského vážné zdravotní problémy. Zkolaboval, organy vypověděly službu, dokonce za něj musel dýchat ventilátor a byl 12 hodin v umělém spánku! Musel podstoupit dlouhou sedmihodinovou operaci. Tehdy se bojovala o jeho holý život. Naštěstí se ale dostal z nejhoršího, a to i za přispění milující manželky, která mu byla oporou.

Letos s manželem dokonce oslaví jubilejní 40. výročí svatby. Svatbu měli 29. září 1984 v pražských Nuslích. Hostina se pak konala na zahradě domu u Hrušínských, zúčastnili se jí rovněž mnohé herecké legendy jako například Vladimír Menšík nebo Josef Kemr.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz