Hlavní obsah
Umění a zábava

Co je to V-pop a proč stojí za to poslechnout si vietnamský pop?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Pokud jste Čech a nevíte, co je V-pop, nebojte se, nejste sami. V-pop je zkratka pro vietnamský pop, což je žánr hudby, který se v posledních letech stal velmi populárním ve Vietnamu.

Článek

Je to především moderní popová hudba s orientálními prvky a estetikou, která se často inspiruje západními a K-pop (korejský pop) hudebními trendy. Pokud máte rádi popovou hudbu a chcete vyzkoušet něco nového, můžete si na YouTube nebo Spotify vyhledat některé z nejúspěšnějších vietnamských popových skupin a interpretů, jako například zpěváka Son Tung MTP, Soobin nebo zpěvačku Hoàng Thuỳ Linh.

Doporučuju si pustit titulky, abyste mohli lépe porozumět textu písně, a nebojte se, pokud se v některých videích objeví reklama na mobilní telefony, krémy nebo nápoje, takhle ve Vietnamu funguje product placement.

Když jsou vietnamské písničky často o lásce, mohou znít vesele, ale přitom se mohou zpívat o rozchodu. I když jsou slova smutná, melodie může být radostná a povzbudivá, což nám pomhá překonat smutek a najít útěchu v těžkých chvílích.

Zde jsou moje doporučení:

Sơn Tùng M-TP je vietnamský zpěvák, skladatel a herec. Je velmi populární v celém Vietnamu a má velkou fanouškovskou základnu i v dalších zemích v jihovýchodní Asii. Jeho hudba je oblíbená pro své poutavé melodie a emotivní texty, které se často týkají lásky a vztahů (upřímně, většina písniček ve Vietnamu je o vztazích a lásce).

Hoàng Thùy Linh je vietnamská zpěvačka a herečka. Momentálně je velmi populární v celém Vietnamu a je známá také díky její remixované písničce, která se šíří na TikToku po celém světě.

Remixovaná písnička od Hoàng Thùy Linh je známá všem, kdo mají TikTok.

Písničky jsou různě provedené, od šílených vizualizací až po menší koncertní vystoupení.

Když jsou vietnamské písničky často o lásce, mohou znít vesele, ale přitom se mohou zpívat o rozchodu. I když jsou slova smutná, melodie může být radostná a povzbudivá, což nám pomáhá překonat smutek a najít útěchu v těžkých chvílích.

Závěrem lze říci, že V-pop je zajímavý a moderní žánr hudby, který stojí za vyzkoušení pro milovníky popu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz