Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co je tržnice Sapa: malá Hanoj v samotném srdci Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikipedia Creative Commons CC BY-SA 4.0 (Martin2035, volná licence)

Tržnice Sapa je skvělým místem, kde můžete zažít vietnamskou kulturu přímo v Praze. Leží v městké části Praha 4 - Libuš a je inspirovaná vietnamskou tržnicí Sapa, která se nachází v severním Vietnamu.

Článek

Tržnice Sapa vznikla v přelomu 1999 a 2000 jako odpověď na rostoucí poptávku po exotických potravinách a produktech v ČR. Její zakladatelé, Vietnamci žijící v Česku, se rozhodli vytvořit místo, kde by mohli nabízet své tradiční potraviny a výrobky, a zároveň představit českým zákazníkům vietnamskou kulturu.

Tržnice Sapa je oblíbená nejen mezi vietnamskou komunitou v Praze, ale také mezi místními Čechy, kteří si cení možnosti nakoupit zde kvalitní a čerstvé exotické potraviny za přijatelné ceny. Kromě toho je tržnice Sapa také skvělým místem pro nákup různých druhů vietnamského zboží, jako jsou oblečení, šperky, suvenýry a další.

V tržnici Sapa najdete širokou škálu vietnamských potravin, jako jsou různé druhy ovoce a zeleniny, ale také různé druhy masa a ryb. Kromě toho zde můžete nakoupit také různé druhy koření, bylinky a další potřeby pro vaření vietnamské kuchyně. Navštívit tržnici Sapa je skvělý způsob, jak ochutnat tradiční vietnamská jídla a poznat vietnamskou kulturu. Kromě toho zde najdete také řadu vietnamských restaurací a obchodů s jídlem, kde můžete ochutnat různé pokrmy z vietnamské kuchyně.

Pokud chcete zažít Vietnam v samotném srdci Prahy, návštěva tržnice Sapa je skvělý způsob, jak se ponořit do atmosféry malé Hanoje v Praze a poznat vietnamskou kulturu zblízka. Můžete se procházet mezi stánky s exotickými potravinami a oblečením, ochutnat různé pokrmy z vietnamské kuchyně nebo si nakoupit bylinky a koření pro vaření doma.

Tržnice Sapa je místem, kde se setkávají lidé různých kultur a příjemně stráví čas společně. Je to skvělá příležitost pro Čechy poznat vietnamskou kulturu a pro zde žijící Vietnamce zase mít centrum vietnamského života v Praze.

Navštivte tržnici Sapa a prožijte zážitek z vietnamské kultury v samotném srdci Prahy!

Pokud chcete zažít Tržnici Sapa s profesionálním průvodcem, který vám představí všechny kouzla tohoto místa a dozvíte se více o vietnamské kultuře, neváhejte vyhledat mé přátele na stránce sapatrip.cz, kteří vás provedou tržnicí Sapa a představí vám vše, co může toto jedinečné místo v Praze nabídnout.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Praha 4

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz