Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jak Vietnamci slaví Vánoce v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/

Vánoce jsou pro mnoho lidí po celém světě významným svátkem plným radosti, setkávání se s rodinou a přáteli a dárků.

Článek

Pro Vietnamce, kteří žijí v České republice, může být slavení Vánoc způsobem, jak se spojit s místním kulturním prostředím, zatímco si zároveň připomínají své vlastní tradice.

Mnoho Vietnamců v Česku slaví Vánoce podobně jako Češi, tedy s rodinou a přáteli, vánočními stromečky, vánočními ozdobami a dárky. Vánoční atmosféra je cítit všude kolem, a tak se zapojí se do místních tradic, jako je koledování nebo pečení cukroví.

Zároveň však Vietnamci v Česku také připomíná svůj vlastní tradiční svátek, Tết, vietnamský Nový rok, který se slaví v lednu nebo únoru podle lunárního kalendáře. Tết je pro Vietnamce velkým svátkem a je spojen s rodinnými oslavami, tradičními jídly a rituály.

Slavení Vánoc je také příležitostí pro Vietnamce v Česku, aby se setkali s přáteli a rodinou, kteří žijí v jiných zemích, a sdíleli společné zážitky a vzpomínky. Je důležité oceňovat rozmanitost kulturních tradic a zvyků při slavení Vánoc nebo jiných svátků, a Vietnamci v Česku mohou být příkladem toho, jak se mohou různé kulturní tradice propojit. Navzdory tomu, že Vánoce nejsou tradičním svátkem pro Vietnamce, mnoho z nich se zapojuje do oslav Vánoc v České republice a vnáší do nich své vlastní kulturní prvky. To může znamenat připojení vietnamských dekorací k vánočnímu stromku nebo přidání tradičních vietnamských jídel do vánočního menu.

Ať už Vietnamci v Česku slaví Vánoce podobně jako Češi, nebo si připomínají také své vlastní tradiční svátky, Vietnamci v Česku představují skvělý příklad toho, jak se mohou různé kulturní tradice propojit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz