Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kdopak množí dezoláty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Photo by ev on Unsplash

Photo by ev on Unsplash

Zjara si zahrádkář rozmyslí co zasít a jak se efektivně zbavit plevelů. Poslední dobou se přemnožil dezolát jednozub. Rozeberme si jeho životní nároky, ať nám nepřeroste přes hlavu!

Článek

Není doloženo, kdy a kde se tento cizopasník poprvé objevil. Jeho výskyt v historii jen těžko odhalíme, protože svou konvergenci dotáhl k takové dokonalosti, že jej zvnějšku prakticky nerozeznáte od člověka. K rozlišení od homo sapiens se dá použít pouze jeho nekultivovaný, nekulturní a nelogický mluvní projev.

Typický dezolát odmítá nést odpovědnost za svou vlastní osobu, a často jen tyje ze sociálních dávek. Mnohdy je přesvědčen, že společnost je přímo povinna zajistit jeho životní potřeby na úrovni nikoliv pouze základní. Je si zcela jist, že je to jeho zákonný nárok! Naprosto jej nezajímá, kde se na něj berou prostředky. Svým přisátím se na státní cecíky vysává životodárné finanční toky, které jsou zapotřebí jinde.

Získá-li dezolát dojem, že „jeho“ dávky jsou vynakládány na lidi skutečně v nouzi, odloží své mimikry. Přestane napodobovat člověka a projeví svou vlastní přirozenost. Místo neškodného, povětšinou nedovzdělaného jedince máme před sebou agresivní plevel hrozící zahubit celou společnost, jen aby jemu bylo učiněno po vůli.

Žádná země na světě není dezolátů prosta

Naši proruští protibídníci dovolávající se demokracie mají své protějšky nejen ve Francii. Na dovolené v jakémkoliv přímořském letovisku se můžeme na vlastní oči přesvědčit o tom, že dezoláty najdeme i v Rusku nebo Velké Británii. Rozdíl mezi nimi je na první pohled zanedbatelný. Na rozdíl od skutečného plebsu pocházejícího z liverpoolských doků se ruštinou u švédského stolu dorozumívá střední a vyšší třída. Jak by se na Krétě chovali potomci burlaků si raději ani nepředstavujme, a buďme rádi, že to nikdy neuvidíme.

Na dezoláty žádný selektivní herbicid nezabírá

S ohledem na jejich dokonalé mimikry je nelze vymýtit. Není jim třeba věnovat přehnanou pozornost ve veřejném prostoru, nechme jim jejich smetiště, řetězáky, ksichtoknihu a koutky na kraji společnosti, aby se něčím zabavili.

Ponecháni sami sobě jsou téměř neškodní. Zviditelní až při objevení se zvrácených zahradníků, kteří je pěstí, hnojí a množí. Okamurové, Rajchlové, Vrabelové, Volní nebo Majerové se snaží naši zemi zaplevelit ze všech sil.

Kde je kořen dezolátů?

Zmínění političtí podnikavci jsou přitažliví jen pro ty, jejichž IQ nepřesahuje dnešní datum. Všem ostatním jsou zcela čitelní. Při snaze oškubat své stádečko dohola se naštěstí pro naši zemi škubou i sami mezi sebou. Kořen, ze kterého vzchází nová sadba dezolátů je ale mezi politiky, kteří vypadají zcela standardně. Kdo připravuje Rajchlům půdu?

Kdo se snaží celé roky vymezovat proti EU, jejímž členem jsme? Kdo chrání naši měnu, bez které bychom se určitě stali otroky kohosi?

Cože říkáte? Že Klaus starší je už mimo politiku a není na něj potřeba brát zřetel? A Klaus mladší že jej následoval při exodu z ODS? Jistě to platí i pro všechny, kteří to roku 2008 Evropě chtěli osladit. Nebo ne?

Dobře, nechme historii spát. Dnes už na EU žádný relevantní politik neplivne, zvlášť po našem mimořádně úspěšném předsednictví. Opravdu žádný?

Pak nám plevel nemá přerůstat přes hlavu, když jej tak usilovně hnojíme!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz