Hlavní obsah
Prezidentské volby

Kompro na rodinu Andreje Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Igor Adamovič

Photo by Jerry Yu on Unsplash

Soudně uznaný stbácký udavač slovně útočí na studenta rozvědčického kurzu. Vor v zákoně, který by se tak rád zařadil mezi ruské korupční oligarchy, se pasuje na obránce demokracie. To je obraz voleb.

Článek

První třetina našeho utkání o svobodu, o návrat demokracie, skončila vítězně parlamentními volbami 2021. Druhou právě překvapivě s hubeným skóre vyhrál Petr Pavel. Čeká nás třetina třetí, rozhodující. Zahájil ji, ignorujíc přestávku, nekompromisním útokem Andrej Babiš.

O celkovém výsledku a naší budoucnosti rozhodnou čerstvě nominované posily obou stran. Na straně zla se už jedná o novém kondičním trenérovi. Bude jím s největší pravděpodobností nechvalně známý rowdie Foldyna, spoléhající se na útoky jazykem a vazby na teroristický gang Nočních vlků.

Druhý tým zahájil jednání s centry nových útoků, s Pavlem Fischerem a Danuší Nerudovou. Oni sami z boje už vypadli, ale ještě večer musí zapomenout na play off a zítra nastoupit naplno za národní reprezentaci. Je to jejich povinnost, jak všichni cítíme.

Hraje se o naši budoucnost

Populismus, rozeštvávání společnosti, to může lháři přihrát voličské hlasy. Dočasně, pouze do doby, kdy dojdou zdroje a je zapotřebí tvořit nové. Pak už mu zbývá jediné – vyklidit scénu a nechat své hříchy odmakat někoho jiného.

Podle neustávajícího boje Andreje Babiše o politickou moc naše země zatím nedopadla na hospodářské dno. On sám stále ještě vidí nějaké jím využitelné rezervy. Ve své povolební řeči se nechtě podřekl o motivaci, která jej nutí pokračovat: „StB nás hlídalo, abychom nekradli“. Je logické, co dělá teď, kdy už není pod dohledem StB. Zašarochovaná vyšetřování na faktech nic nezmění, mohou jen zabránit spravedlivému rozsudku.

První kolo prezidentských voleb dopadlo nad očekávání dobře – jsou to první volby, ve kterých byl Andrej Babiš poražen. Až do dnešního dne mohl vypouštět moudra o poražených, kteří se spojili proti skutečnému vítězi. Generál prokázal svou vojenskou odbornost a porazil jej v přímém boji. Těsně, ale porazil. Nepotřeboval k tomu nikoho jiného než voliče.

Se svými voliči porazí Petr Pavel vůdce ANOgangu znovu. Nesmí jej ale voliči opustit, i když se následující dva týdny budou všichni brodit po kolena hnojem. Nezbyde nám, než se přes výtvory Babišova týmu přebrodit k volebním urnám.

Kompro na rodinu Andreje Babiše

Není žádné třeba tvořit, je už kompletní a připravené. Vyrobil jej mistr nad mistry, osoba nejpovolanější, sám Andrej Babiš. Posuďte sami:

Zatažení Adriany a Andreje mladšího, svých dětí z prvního manželství, do vyšetřování Čapího hnízda.

Únos syna na okupovaný Krym.

Veřejné propírání zdravotního stavu – jmenovitě psychických problémů dětí.

Sedmnáct prokazatelných „vytěžení zdroje“, tedy udavače číslo 25085 s krycím jménem Bureš, který podepsal vázací akt dne 11. listopadu 1982 v Bratislavě ve vinárně U obuvníka.

Podezřelé nabytí Agrofertu.

Neznámý zdroj financování v počátcích podnikání.

Přebírání firem na hraně zákona.

Korunové dluhopisy.

Alenou Schillerovou přikryté oznámení německého berňáku na daňové úniky ve výši 280 milionů CZK z let 2009-2013.

Únik informací z ČEZu do Bulharska.

Ovlivňování finanční správy.

Urážky europoslanců, „pomatené“ Moniky Hohlmeier a „vlastizrádců“ Mikuláše Peksy a Tomáše Zdechovského.

Pandora Papers.

Nemovitosti ve Francii.

Poslední třetina začíná

V ní zvítězí ten, koho si sami zvolíme. Bude to alibista, který tu snad ani nežil, nebyl ministrem financí a premiérem, nerozpustil rezervy, katastrofálně nás nezadlužil, nezpackal kovid? Můžeme si zvolit zbabělce, který prchá před novináři, neúčastní se debat, vyhýbá se otázkám.

Anebo si můžeme zvolit budoucnost.

Tak za dva týdny u volebních uren, sousedé!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz