Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tak nám zabili spravedlnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Gdě reklama?

A kterou, paní Müllerová? zeptal se Švejk. Já znám spravedlnosti dvě, jedna přebejvá na Pankráci a druhá má sídlo v Průhonicích. Jedna je pro vobyčejný lidi a druhá pro agroarchu!

Článek

Žalobce potvrdil, že kauza reklamy na Čapím hnízdě končí. Když jste Babiš, můžete si na staveništi budovaného sídla beztrestně ořezat odvod daně o desítky milionů. Úřadům se nepodaří prokázat, že fiktivní reklamou firem z koncernu Agrofert do budoucího Čapího hnízda byly účelově převedeny finance a holdingu jako celku se tak snížily daně. Vyšetřovatelé se dokonce přikryjí znalci, kteří jim mají určit, kolik desítek milionů daňových úniků ročně mohou shodit ze stolu.

Copak někomu vadí údajné reklamní tabule na uzavřeném staveništi?

Jistě že ne, jen si to zkuste sami! Až budete u svého květinářství ve středních Čechách přestavovat garáž, pověšte si na vnitřní stranu plotu reklamní ceduli autoservisu sídlícího někde v Drážďanech a vyinkasujte za to deset milionů korun. Váš švagr automechanik si to odepíše z daní a vy si za to postavíte ke garáži rovnou i pěknou novou vilku.

Co, jak to že by vám to neprošlo? Že by vás německý i český berňák stáhl z kůže a vy byste se seznámil s Pankrácem zevnitř? Máme přece právní stát, máme rovnost před zákonem a co projde Babišovi, musí projít i každému řadovému Vencovi!

Máme právní stát?

Právní stát nebyl za bolševika, poté jsme se jej víceméně úspěšně snažili vybudovat. Po oposmlouvě jsme snaživě předstírali, že právní stát už máme. Přiznejme si ale, že to tak nebylo. Dané příležitosti plně využil Babiš a za pomoci členů profikorupčního hnutí ANO obsadil svými lidmi nejdůležitější místa státní správy. Výsledek vidíme – došli jsme k NEROVNOSTI PŘED ZÁKONEM, zrušili jsme tak jeden z nejdůležitějších znaků demokratického státu. Kdo a proč slouží Babišovi? Jsou to pochopitelně členové ANO, neoficiální politické divize holdingu Agrofert. Těm jde otevřeně o kariéru, o finance, o příležitost se vytáhnout do vyšších sfér.

A pak máme celou řadu těch, kteří jsou oficiálně úředníky státu, ale přesto jsou to prvotně Babišovi lidé. Proč zrazují stát, proč jej podvracejí, proč poškozují budoucnost svou ale hlavně svých dětí? Možná i jim jde o kariéru, o peníze, o moc. Ale kdoví, kolik z nich je vydíratelných, na kolik z nich má Babiš složky? Možná mu slouží ze strachu o své rodiny. Nebo jen nechtějí riskovat, že jim jednou bude veřejně vytahován řízek z kalhotek?

Nástup do světla reflektorů!

ANO, ale naše politicky činné osoby si nejprve musíme kategorizovat. Úplně dole v žumpě máme poblitiky, kteří umí jen strašit. Výše stojí politikařící intrikáři. Někteří se politikou živí tak dlouho, až z toho na stará kolena trpí fóbií ze skokanů. Někde mezi nimi se prý skrývají skuteční politici. Až vystoupí na světlo, mohou se vypracovat i na státníky.

Poblitiků máme, že je můžeme přehazovat vidlema. Politikaříků je až dost, ale politika aby mezi nimi jeden za bílého dne hledal za pomoci reflektorů.

Tak si na ně pěkně posviťme – kdo byl zvolen, kdo je ve vládě, kdo je zodpovědný za veřejně dosaženou nerovnost před zákonem? Neplechu na čapáku neprokázala policie a nově ani justice. Je to jednoznačně politická zodpovědnost pánů Rakušana a Blažka.

Jestliže vy dva chcete nadále alespoň předstírat, že jste politici, tak konečně začněte dělat svou práci! Rakušan okamžitě přestane šaškovat po hospodách s dezoláty a Blažek v nich pro změnu už nebude hodiny vysedávat s agenty nepřátelské mocnosti!

Jinak nám, vašim voličům, bude naprosto jasno: To, proč jsme vás zvolili jen předstíráte a stát dobrovolně necháváte v moci Bureše. Čím vás motivuje, to nás nezajímá, budeme si muset za vás najít náhradu.

A volby se blíží.

Byl jsem upozorněn, že musím upravit, respektive doplnit prvotního viníka. Je jím ministr Stanjura a finanční správa. Jak je možné, že prokazatelný daňový delikt nebyl řešen včas, ihned po dotazu z Německa? A hlavně – jsou ve státní správě stále zaměstnáni lidé, kteří tento daňový únik zametli pod koberec? Vyšetřovatelé i žalobci tím měli svou práci zametače už výrazně ulehčenou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz