Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zvolením Babiše dokážeme, že jsme si mnichovskou zradu plně zasloužili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Photo by Austrian National Library on Unsplash

Photo by Austrian National Library on Unsplash

Dosavadní průběh kampaně Andreje Babiše evokuje Johanna Wolfganga Goetheho a jeho slova: „Kdo je nejostřejším kritikem? Neúspěšný diletant.“

Článek

Prezidentský kandidát na rozdíl od exgenerála nás prý nechce zatáhnout do války. Během kampaně už stačil urazit krávy, sluneční soustavu, celý Balkán a nově i spojence z NATO.

Andrej Babiš se v kampani pokusil zneužít i Pražské Jezulátko, on - exkomunista a konfident StB. Při snaze získat voliče Pavla Fischera se objevil v kostele na mši, kterou podle něj praktikoval (?!) Jan Bosco Graubner, arcibiskup a primas český. Andrej Babiš jej povýšil na kardinála. Osloví ve Vatikánu po mši zrovna praktikujícího papeže jako soudruha Ježuše Kristuše?

Voličský průkaz

Byl by nepřípustný, rušil by totiž občanskou rovnost. Logicky je povinný řidičský průkaz i zbrojní pas, ačkoliv autem nebo pistolí lze zabít, zmrzačit „jen“ několik jedinců. Volit ovšem může kdokoliv, přestože svou volbou nevratně poškodí celou zemi.

Co tedy zavést alespoň pasy kandidátské? Psychotesty přece musí mít každý voják, policista, hasič. Proč se na politika pasuje zrovna psychopatický lhář a manipulátor?

Bývávaly doby, kdy se voliči šikovali za respektovanými politiky s vysokým renomé. Dnes se naopak politici kvůli hlasům lísají k voličům vzbuzujícím despekt. Proč to dělají? Pro svůj osobní prospěch. Takový Andrej Babiš EU využije k čerpání dotací, NATO potřebuje na obranu. Využívá tedy výhody z členství mu plynoucí, ale povinnosti není ochoten přijmout.

V televizní debatě se při honbě za hlasy otevřeně přiznal k plánované kolaboraci s nepřítelem, k chystané zradě spojenců. Ačkoliv dnes svá slova popírá a překrucuje, nebyla to žádná past ani provokace. Babiš se jednoduše ukázal takový, jaký je. Jako nemorální podrazák.

Jeden rozhovor způsobil mezinárodní ostudu

Co by asi dokázal Andrej Babiš vyvolat z Hradu? Válku skutečnou, nebo jen občanskou? Ostatně, nemá už Tünde Bartha připravené bojůvky pro útok na Hrad po vzoru Trumpa?

Jak by asi probíhal sumit o Ukrajině a míru zkušeného diplomata? Bez Polska, Ukrajiny a Pobaltí kvůli slovům Babiše. Bez Dánska, Nizozemí a Švédska kvůli Orbánovi. Francie, Německo, Velká Británie a USA v tomto formátu odmítnou svou účast. Přijede mimo Ruska aspoň to Maďarsko, nebo to bude trapné i Orbánovi?

První prezident, který vyvolal válku ještě před svým zvolením

Poláci naštěstí chápou nerovnici: jeden oligarcha mínus morálka se nerovná český národ. Stejně jako naši otcové stáli ve válce po boku polských spolubojovníků ve Velké Británii, postavili bychom se dnes Rusku i my. Poláci jsou naši bratři a mají nás rádi, i když si nás zhusta dobírají jako Švejky a Knedlíky. Ostatně, přiznejme si, právem.

Na druhou stranu si představte titulky polských médií po zvolení Babiše: „Žádáme zákaz prodeje Agrofertu a českým turistům!“

Jisté už je, že se definitivně můžeme rozloučit s přístupem k Baltu. O ten přijdeme kvůli Andreji Babišovi a jeho neschopnosti se vyjadřovat i mlčet. Královec si po rozpadu Ruska rozdělí Polsko a Litva.

Poté, co Babiš chtěl deportovat (naštěstí zatím jen slovně) Srby a Chorvaty z Evropy, dá se po jeho zvolení očekávat diplomatická smršť ze strany Srbska. Snad se ministru Lipavskému podaří usmlouvat zákaz české letní turistiky na Jadranu jen na deset let, což je maximální doba mezinárodní ostudy Babiše na Hradě.

Andrej Babiš by se proto měl v zájmu oblíbených českých dovolených v Chorvatsku vzdát kandidatury a své místo přenechat Petru Pavlovi, který nás nezatáhne ani do války s Polskem.

Proč vyčítáme Rusům, že se nepostaví Putinovi?

My sami jsme nezabránili zvolení Zemana na Hrad, nebo Babiše a Okamury do parlamentu. Podle Williama Shakespeara „Dobře se oběsit vyloučí možnost špatně se oženit“, což by se dalo aplikovat nejen na ženitbu, ale i na volby.

Nezbývá teď, než připomenout vzkaz Andreje Babiše mladým voličům „Vysvětloval bych jim, co by měli studovat. Tady je nějaká poptávka naší společnosti.“ V překladu to znamená „Koukej porcovat za minimální mzdu ty vodňanské zdechliny, nebo potáhneš na Krym!“

Podle mudrosloví našich předků není nikdy tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Všichni se těšíme na konec Zemanova ostudného období. Ale po zvolení Babiše bychom ještě mohli na Zemana s láskou vzpomínat.

Ani to by neznamenalo konec světa. Vždyť už Molière pronesl „Pořád je lepší být ženat, než mrtev“.

A měl v tom bezesporu pravdu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz