Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dětští herci z Jedné rodiny nezískali své role náhodou. Mají slavné předky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

V Jedné rodině to rozhodně není o dospělých! Ústředním tématem je totiž střídavá péče, ačkoliv v poslední době šla dějová linka trochu jiným směrem. A tak bylo třeba sehnat děti, které umí dobře hrát. Povedlo se to například u praneteře Töpfera!

Článek

Dobře zahraná role od Terezy Kostkové, Zuzany Vejvodové nebo Evy Holubové? To už dávno nikoho nepřekvapí. V Jedné rodině se ale také vystřídalo hned několik dětských herců. Někteří už takový prostor nemají, přesto dotváří kouzlo celého příběhu. A svůj talent nezískaly tyto děti náhodou.

Biskupová chtěla dříve studovat umění

Vůbec nejstarší z party je Martina, která je už sama maminkou dcery Žofky. Tu si zahrála herečka Denisa Biskupová, která se divákům představila už například ve filmu Bábovky natočeného podle bestselleru spisovatelky Radky Třeštíkové. Dříve chtěla studovat uměleckou školu, rychle však zjistila, že tudy pro ni cesta nevede a vydala se na Mezinárodní konzervatoř v Praze.

Foto: se souhlasem TV Nova

Denisa Biskupová a Adam Mišík v seriálu Jedna rodina

Jejího partnera Dominika si zahrál Adam Mišík, který je v showbyznyse jako doma. Jeho otcem je známý český hudebník Vladimír Mišík, zakládají člen skupin The MatadorsBlue Effect. Jeho přítelkyně je pak modelka Natálie Jirásková, dcera moderátorky a modelky Ivy Kubelkové. Sám Adam je také zpěvákem, nedávno vydal například píseň Jaro, kterou věnoval právě Natálce.

Co mají se seriálem společného Töpferovi?

Herec Tomáš Töpfer, který si zahrál zlatníka ve Zlaté labuti, musí být pyšný! Jeho neteř Lotti je totiž představitelkou právě Elinky Tejkalové. A hraje ji skvěle. Jde o vnučku jeho bratra Pavla, který je mimochodem partnerem Jitky Sedláčkové ze seriálu ZOO. Ve Zlaté labuti pak Sedláčková hraje ráznou paní Dittrichovou, která usiluje o vnuka Edu. O herecké prostředí tak v životě Lotti rozhodně není nouze.

A aby toho nebylo málo, ve dvanácti letech má Lotti už angažmá divadle. „Byla jsem na hodně kurzech. K tomu mám angažmá v pražském Divadle na Vinohradech. Tak jsem přišla k herectví,“ práskla na sebe. Možná to však není až tak překvapivé, když tam od roku 2012 dělá ředitele právě její strýc Tomáš.

Někdy se však musí vypořádat s poznámkami spolužáků, kteří upozorňují na to, že často chybí ve škole. Lotti se na ně ale neohlíží a má své sny, za kterými si jde. Jak je vidět - velmi úspěšně.

Vnuk známého kaskadéra

Někdy naivního Johánka si zahrál herec Oliver Vyskočil. A ani on nepřišel se slavnými geny zkrátka - jeho dědou je slavný zesnulý kaskadér Karel Engel! „Děda Kája zemřel, když mi bylo šest let. Viděl jsem ho v několika filmech. Pamatuji si, když hrál kata v Arabele a jako kaskadéra ve filmu Limonádový Joe nebo v Záhadě hlavolamu,“ říká Oliver.

Ačkoliv už mu děda odešel, stihnul ho vést ke sportu. Dnes Oliver závodně šermuje, a dokonce jeden čas chodil s dědou na judo k Jáklovi.

Navíc ani představitel Vaška nepřijde nijak zkrátka. Herec Sebastian Pöthe má totiž maďarské geny, a tak mluví plynule dvěma jazyky. Hraje od tří let, věnuje se dabingu a stejně jako Lotti zná vinohradské divadlo jaké své boty. Objevil se už ve Slunečné, Specialistech nebo Modrém kódu. Zda z něj ale bude herec, to zatím mladý muž neví. Zkrátka si nechává dveře otevřené!

Zdroj: TV Nova, Instagram, lifee.cz, blesk.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz