Hlavní obsah
Umění a zábava

Filipovi Křížkovi ze Survivoru hrozí vysoká pokuta. Z podvodu se usvědčil omylem sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Tak tohle tu ještě nebylo! Jeden z účastníků letošního Survivoru si možná neuvědomil, že příliš upřímnosti škodí a má teď velký problém. To dokonce potvrdila sama kreativní producentka Adéla Brož.

Článek

Když nastupoval Filip Křížek do soutěže Survivor, chtěl ukázat, že hasiči za to umí pořádně vzít. To se mu zřejmě povedlo, jen jinak, než si představoval. Jeho odchod byl tak trochu zmatený, duel vzdal sám, na hraně pravidel, ale co s tím mohl moderátor Ondřej Novotný dělat? Z ostrova si také Filip odvezl půlku imunity, kterou dá svému synovi místo toho, aby zůstala ve hře. To vše by mu fanoušci odpustili. Jenže důvod jeho odchodu se začal rozebírat tolik, že Filip sám řekl, jak to ve skutečnosti bylo. A televize Nova rozhodně není nadšená.

Porušil Filip smlouvu?

„Když jsem odjížděl do Survivoru, tak jsem jako hasič dostal byt a v práci jsem nedostal volno, které bych potřeboval. Takže bylo na mně, jestli si uchovám tu práci a jistotu bydlení pro sebe, přítelkyni a syna, nebo jsem mohl zkusit vyhrát Survivor. Mám raději jistotu a nechtěl jsem si hrát s tím, že ztratím všechno a pak bych klidně neměl nic. To byl jeden z důvodů. Kdybych se nevrátil, tak bych mohl v Česku přijít o hodně věcí,“ řekl v rozhovoru pro Super.cz. A tím to vše začalo.

Soutěžící v Survivoru pochopitelně nejsou na dobré slovo nebo plácnutí s produkcí. Mají smlouvu, ve které jsou jejich práva i povinnosti, mlčenlivost nebo prohlášení, že jim žádné závazky nebrání se soutěže zúčastnit a setrvat v ní až do konce.

Chtěl jít příkladem

„TV Nova ani produkce pořadu o Filipových závazcích předem nevěděla. Každý z účastníků se zavazuje k tomu, že mu nebrání žádné závazky se účastnit natáčení po celou jeho dobu. Pokud Filip porušil smluvní podmínky, hrozí mu vysoká pokuta,“ řekla kreativní producentka Adéla Brož.

Informace o tom, že kdyby zůstal Filip déle, přišel by o byt i práci, by mohla být čirou spekulací, kdyby o tom stále dokola nemluvil v podcastech sám. Myslel si totiž zřejmě, že je to hodné obdivu. „Musím jít příkladem i vůči kolegům. Proč bych měl mít nějakou výjimku, když ji jiný mít nebude? Nemazali by se se mnou. A měl bych dodržet slovo. Když jsem veliteli řekl, že mu dám vědět, tak by se to mělo dodržet. Je jedno, kde pracujete. Pokud nedodržíte slovo nebo porušíte pravidla, tak za to přijde trest. Pokud bych se v tomto případě nevrátil v řádu několika směn, tak by ten trest byl takový,“ dodal. Možná si v tu chvíli ani sám neuvědomil, kolik toho momentálně prozrazuje a jak snadno se to může otočit proti němu.

Jenže „nemazat“ se s ním teď může také právní oddělení Novy. Survivor je totiž nejen show pro diváky, ale také byznys jako každý jiný - a jako takový potřebuje svoje postavičky. V té letošní řadě odpadává jedna za druhou, a možná právě Filipovy důvody budou tou poslední kapkou. Má se mladý muž a otec od rodiny čeho obávat? Zdá se, že tohle se bez odezvy neobjede…

Zdroj: redakce, TV Nova, VOYO

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz