Hlavní obsah
Umění a zábava

Tvůrci Zlaté labutě přišli o rozum? V seriálu už je skoro padesát dílů rok 1939

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Ačkoliv se vysílá už třetí série dobového seriálu Zlatá labuť, v nejnovějším díle se diváci jasně přesvědčili, že se scenárista nepochopitelně zasekl v roce 1939. A zdá se, že během krátkého období se dá stihnout nemožné.

Článek

Občas se i v seriálu ukáže, že scenárista zažije pomatení smyslů a zapomene, že historie potřebuje svoji posloupnost. Pokud píšete dobový seriál, už se totiž mnoho změnit nedá. To si ale zřejmě nemyslí tvůrci Zlaté labutě, kteří se rozhodli, že si budou historické události do seriálu přihazovat tak, jak se jim to hodí do děje. Nejnovější díl je důkazem.

Věčný rok 1939

Úplně první díl seriálu Zlatá labuť začínal temným dnem pro českou historii - ve středu 15. 3. 1939. Tehdy německá armáda využila napjaté politické situace a obsadila zbývající část Československa, což vedlo k vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava. Tímto krokem nacistického Německa byla fakticky ukončena existence nezávislého Československa. Tato událost znamenala začátek období represí, pronásledování a systematického potlačování českého a moravského obyvatelstva ze strany nacistického režimu.

Jenže v díle číslo 48 dochází k další zásadní historické události. Smrti studenta Jana Opletala, který měl pohřeb 15. 11. 1939. Ten se změnil v další protest a okupační správa zakročila proti studentům. Událost, která nacisty rozzuřila.

Něco tu nesedí…

Není divné, že o tři série později je stále rok 1939? Mezitím se totiž stalo spoustu událostí! Například stihla Gruberová otěhotnět i porodit mrtvé dítě. Bára Veselá stihla svést Petra Kučeru, utéct i pravděpodobně zemřít. Narodil se Eda. Zemřela Markéta. Eva si začala s Gruberem.

Nesrovnalostí si všimli i diváci, kteří o nich hned po konci dílu diskutovali na sociálních sítích. „Když se otvírala Labuť i v seriálu byl březen 1939, ve stejný den, co Němci obsadili Československo. Těhotná Gruberová, těhotná Markéta, porody a dnes v díle bylo jako nějak podzim 1939,“ píše pozorná divačka Renáta. „Časově je to neskutečná blbost. Neměli jste do toho děje dávat těhotné ženy. To má být skutečná linie, ale je to blbost. Bohužel,“ doplňuje Miluše.

Foto: se souhlasem TV Nova

Ubrání Petr Zlatou labuť před nacisty?

Jak to bude dál?

Objevilo se však i několik spekulací, jak by mohl seriál pokračovat. „Helena Gruberová nakonec toho Wilhelma prostě snad zabije sama,“ myslí si Martina s ohledem na děj posledního dílu. „Já si myslím, že ta ředitelka Báru ukryla a je naživu,“ myslí si Monika.

Zda budou mít pozorné divačky pravdu, se teprve ukáže. Jisté je, že se scenáristé zřejmě zaměřili především na rok 1939, děj by tak měl skončit už v roce 1940. Na další významné události už nezbyl prostor. To je přitom velkým překvapením, protože slovenská verze Zlaté labutě s názvem Dunaj, k vašim službám se dočkala už páté řady…

Zdroj: TV Nova, VOYO, Facebook

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz