Hlavní obsah
Internet a technologie

Nový iPhone 16: Co nás večer čeká na představení Apple novinek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Unsplash

iPhone 16 bude mít premiéru 9.9.2024, necháte si to ujít?

Dnes je velký den pro všechny fanoušky Applu. Ten přichází s dlouho očekávanou premiérou nového iPhonu 16. Jaké překvapení si pro nás připravili tentokrát?

Článek

Dnes večer usedne mnoho nadšenců technologií k akci, které se říká Apple Event. Osobně jsem byla zasvěcena kdysi manželem, tak i já to znám. Pokud si nechcete nechat ujít novinky od společnosti Apple, v 19:00 si nezapomeňte pustit živé vysílání.

Kde si to pustit?

Můžete sledovat konferenci přes Apple TV, je to také velmi jednoduché. Otevřete aplikaci Apple TV, kde vyhledejte film s názvem „Apple Special Events“ nebo „Apple Event“. Jakmile ho najdete, stačí ho spustit a můžete sledovat živý přenos bez dalších komplikací.

Také ho můžete sledovat i na YouTube, kde mnoho youtuberů bude akci živě komentovat a nabízet svůj pohled na představené novinky.

Co se šušká ohledně iPhone 16 a iPhone 16 Pro?

  1. AI: Velká očekávání jsou kladena na oblast umělé inteligence, kde v současnosti dominuje konkurenční Samsung. Klíčovým faktorem ale bude i postoj Evropské unie, která se snaží výrazně omezit možnosti AI, aby ochránila veřejnost před nechtěným využíváním dat pro její trénování. Jaké regulace tedy mohou ovlivnit budoucnost AI v nových technologiích, včetně těch od Applu, je stále předmětem diskusí. Nicméně u nás si na Apple Intellingence určitě nějakou dobu počkáme.
  2. Nový čip: Samozřejmostí je také využití nového čipu Apple A18, který AI má zvládnout bez potíží.
  3. Velikost: Každý rok máme větší modely telefonů, letos tomu nebude dle předpokladu jinak.
  4. Barvy: Další horké téma, které každý rok překvapí. Co to bude letos?
  5. Kamery: Apple pravděpodobně vsadí na různé snímače u širokoúhlých objektivů. iPhone 16 Pro by měl zůstat u snímače 1/1,28“, zatímco iPhone 16 Pro Max dostane o 12 % větší snímač o velikosti 1/1,14“. Tento větší snímač umožní lepší zachycení detailů, vylepšený výkon při slabém osvětlení a lepší práci s dynamickým rozsahem a rozostřením pozadí při zaostření na konkrétní objekt.
iPhone 16 Pro dostane 6,3" OLED displej, u iPhonu 16 Pro Max úhlopříčka naroste až na 6.9 palce.
Mobilmania

Co dalšího se bude předvádět?

S velkou pravděpodobností se dočkáme i nové verze Apple Watch a AirPods. Nové Ipady už Apple představil na jaře, tak tady novinka určitě nehrozí. Osobně se spíše těším, až se oznámí novinky u MackBook Pro, Mac mini a iMac.

Jak to bude ve skutečnosti?

To se dozvíme již za pár hodin, tak si to nenechte ujít. Hlasujte i vy v anketě o koupi nového iPhonu 16.

Anketa

Koupíte si nový iPhone 16?
Určitě ano.
0 %
Uvidím podle toho, co nového přinese.
100 %
Ne, můj mi stačí.
0 %
Ne, nemám rád/a Apple.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz