Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Prodloužený víkend v Plzeňském kraji: Tipy, kam vyrazit na výlet s dětmi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Inspirace od tety/AI Adobe Firefly

Zlobí vás vaše ratolesti? Nemusíte čekat na advent, postrašit je můžete už tento víkend.

Chcete si užít prodloužený víkend naplno? Nechte se inspirovat tipy od tety a užijte si akce a výlety v Plzeňském kraji. Ale pozor, na zlobivé si brousí zuby krampusáci.

Článek

Zítra odstartuje prodloužený víkend! Pokud i vy patříte mezi ty šťastlivce, kteří mají volno, vyrazte do Plzeňského kraje. Čeká vás tam spousta legrace, jaké? Jdeme se na ně podívat.

Plzeňská Zoo za výhodnější vstupné

Každý pátek se můžete do Zoo podívat za sníženou cenu, jednotné vstupné je rovnou stovku. To samé platí i pro Dinopark.

Dětské večerní prohlídky na zámku Zbiroh

Když si pospíšíte, můžete ještě stihnout rezervaci na páteční termín večerní prohlídky zámku. Pokud se vaše děti rády bojí a zajímají se o historii, lepší start víkendu snad není.

Hrad Švihov v sobotu otevře brány pekelné

Možná vaše dítko potřebuje trochu postrašit, nač čekat na advent. Stačí v sobotu vyrazit na vodní hrad Švihov. Kde se děti dozví i pohádkový příběh o původu Krampuse. Akce začíná od 15. hodin.

Halloween v Depo2015

Jestli se bojíte, že v sobotu zmoknete, vyražte do Depo2015. Opravdu pestrý program nabídne spoustu zábavy. Vystoupí zde i Parkour academy Plzeň a bude i dětská diskotéka.

Tradiční zamykání velhartického hradu

V neděli se uskuteční tradiční běžecký závod ve všech kategoriích, atmosféru doladí průvodci v dobových kostýmech. Na hradě budou i dílničky pro děti a mnohem dalšího. V 17:30 je plánovaný slavnostní ohňostroj a lampionový průvod.

Halloween pod Radyní

Aby toho strachu a výzev nebylo málo, také u tajemného hradu Radyně můžete v neděli vyrazit za dobrodružstvím. Ve sluji u čarodějnice bude také dílnička masek a na děti čeká spousta zábavných soutěží.

Podzimní jarmark v Rokycanech

Milujete ručně vyráběné výrobky? Tak to si nenechte ujít podzimní jarmark. Tradičně ho najdete na Masarykově náměstí.

Den vzniku samostatného československého státu

V pondělí nás nečekají jen oslavy tohoto důležitého milníku, ale také oslavy dobrého jídla. Depo Street Food Market je opět v Plzni. Kdo miluje hamburgery, hotdogy, ale i palačinky, nemusíte si lámat hlavu nad tím, co vařit.

Ochuzeni nebudou ani vegetariáni nebo osoby s intolerancí na lepek. A když budete moc sytí, dejte si kávičku nebo pivečko na vytrávení.

Zdarma můžete navštívit Rotundu sv. Petra a Pavla ve Starém Plzenci, kde budou komentované prohlídky od 13:00 - 16:00 hodin.

Užijte si prodloužený víkend! Napište mi do komentáře, kam se chystáte vy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz