Hlavní obsah
Jídlo a pití

Budapešťská pomazánka - recept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

Jednoduchá, výborná pomazánka, kterou zvládnete za pár minu.

Tuto pomazánku dělám doma hezkých pár let a vždy se po ní jen zaprášilo.

Článek

Stačí nám na tvaroh ve vaničce nebo tvaroh v tom papíře, záleží který máte raději, zavařená kápie - paprika jakou vidíte na obrázku, špetka mleté sladké papriky, může být i mletá ostrá paprika podle Vaší chuti a na osolení sůl. Tvarohy potřebujeme 2 na jednu menší zavařenou kápii - vidíte ji na obrázku. Používám tyčový mixér, který má nádobku na mletí.

Vymačkáme si ,,vodu,, z tvarohu, kterou tvaroh někdy pouští, dám do nádobky od mixéru ve které se šlehá, přidám sůl, špetku papriky. Dám jen málo a pak při šlehání dochucuji.

Zcedím kápii a dám do misky na mletí od tyčového mixéru a rozemelu na dá se říct kašičku, kdo chce kousky kápie v pomazánce může ji rozemlet jen na kousky nebo nakrájet nožem.

Přidám do nádobky s tvarohem, solí a mletou paprikou a našleháme. Při šlehání můžeme přidat podle chuti sůl, mletou papriku či nakrájené kápie.

Pak dám alespoň na hodinku nebo i dvě do ledničky, aby se přísady řádně chuťově propojily. Vůbec nebude vadit, když ji necháte v ledničce do rána, pokud Vy sami nebo někdo z rodiny Vám ji nesní což se mě stávalo dost často - nevydržela v ledničce kolikrát ani 5 minut.

Dobrou chuť!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám