Hlavní obsah

RECEPT NA DOMÁCÍ ČESNEKOVOU PASTU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

DOMÁCÍ ČESNEKOVÁ PASTA

Česnek má léčivou schopnost. Například snižuje cholesterol v krvi a snižuje krevní tlak.

Článek

Někdo musí česnek kupovat a někdo má doma vypěstovaného česneku až dost. Ať tak nebo tak při vaření se stane, že nepoužijete vždy při vaření celou lávku česneku, ale potřebujete třeba jen dva tři stroučky. A co se zbytkem, který jak se říká lidově hluchne nebo se může ,,kazit,,?

Co tak si raději udělat lehce a rychle domácí pastu? Použít můžete jak na topinky, do bramboráků, pod maso, do guláše, na langoše, do polévek..... Prostě všude tam, kde používáte běžně česnek. Při vaření Vám to urychlí práci - jen vytáhnete skleničku s pastou z ledničky, přidáte do vření a zas šup do ledničky. Žádné loupání a tření česneku při vaření a navíc špinění dalšího nádobí.

Takže jak na domácí česnekovou ,,pastu,,?

Nejlépe si udělat zrovna s více ,,hlávek,, česneku. Já dělám minimálně s 5ti česneků, ale je na Vás kolik česneku vezmete.

Používám k tomu tyčový mixér s nádobkou na sekání třeba cibule a pod. Dám doté misky oloupaný česnek trochu rozmixuji pak přidám sůl, a půl na půl olej a vodu. Ale jen tak do poloviny rozmixovaného česneku - záleží jak hustou chcete mít pastu a domixuji. Měla by Vám vzniknout hustá hmota. Hustotu určíte si sami.

Kdo nemá tyčový mixér, pak po staru musí si utřít česnek, přidat stejně sůl, půl na půl vodu a olej, který běžně doma používáte na smažení a dá se i pořádně promíchat i vidličkou.

Dám do skleniček s uzávěrem třeba od tatarky, uzavřu víčkem a dám do ledničky nebo na chladné, tmavé místo. A už jen při vaření přidávám kdykoli potřebuji.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Recepty s česnekem

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám