Hlavní obsah

ČESNEKOVÝ ŘÍZEK - RECEPT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

Ilustrační foto

Milujete řízky? Máte rádi česnek? Jestli ano, pak tento řízek budete milovat!

Článek

Klasický řízek určitě znáte a jistě zná každý jak se dělá. Od teď milovníci řízků můžou zkusit i tento recept.

V první řadě si doma můžete udělat česnekovou pastu, na kterou jsem tu již psala recept - zde je odkaz:

Poté doporučuji si udělat strouhanku z čerstvých rohlíků. Strouhanka z čerstvých rohlíků Vám nenasákne tolik tuku - oleje na kterém budete řízek smažit jako když obalíte řízek ve strouhance ze suchých rohlíků a bude obal řízku po smažení nadýchaný.


Postup:

Jakmile si naklepu řízek, pak ihned jej potřu domácí česnekovou pastou a odložím na talířek, takto udělám všechny řízky a dám uležet alespoň na jednu dvě hodiny do ledničky. Čím déle, tím lépe. Někdy si talíř s takto nachystaným masem zakryji alobalem a nechám uležet v ledničce i do rána.

Takto nachystané maso pak obalíme v těstíčku vejce, trošku mléka, hladké mouky, sůl a přidám opět česnekovou pastu. Opatrně ze solí! Je již v česnekové pastě ! Hned p té ve strouhance z čerstvých rohlíků a smažíme.

Přílohu nechám již na Vás. Někdo má rád bramborovou kaši, někdo hranolky či americké brambory.

Přeji dobrou chuť !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám