Článek
Klasický řízek určitě znáte a jistě zná každý jak se dělá. Od teď milovníci řízků můžou zkusit i tento recept.
V první řadě si doma můžete udělat česnekovou pastu, na kterou jsem tu již psala recept - zde je odkaz:
Poté doporučuji si udělat strouhanku z čerstvých rohlíků. Strouhanka z čerstvých rohlíků Vám nenasákne tolik tuku - oleje na kterém budete řízek smažit jako když obalíte řízek ve strouhance ze suchých rohlíků a bude obal řízku po smažení nadýchaný.
Postup:
Jakmile si naklepu řízek, pak ihned jej potřu domácí česnekovou pastou a odložím na talířek, takto udělám všechny řízky a dám uležet alespoň na jednu dvě hodiny do ledničky. Čím déle, tím lépe. Někdy si talíř s takto nachystaným masem zakryji alobalem a nechám uležet v ledničce i do rána.
Takto nachystané maso pak obalíme v těstíčku vejce, trošku mléka, hladké mouky, sůl a přidám opět česnekovou pastu. Opatrně ze solí! Je již v česnekové pastě ! Hned p té ve strouhance z čerstvých rohlíků a smažíme.
Přílohu nechám již na Vás. Někdo má rád bramborovou kaši, někdo hranolky či americké brambory.
Přeji dobrou chuť !