Článek
Budeme potřebovat:
- 200 g čedaru
- 100 g eidamu
- 50 g smetanového sýra nebo tvarohu
- 50 ml smetany nebo bílého jogurtu
- 1 čajová lžička sladké papriky
Postup:
- Čedar a eidam nastrouhejte na struhadle.
- Společně se smetanovým sýrem a kořením je vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru.
- Mixujte přibližně minutu.
- Poté sundejte víko a pomocí stěrky seškrábněte stěny.
- Do sýrové směsi vlijte smetanu.
- Mixujte, dokud nebude pomazánka hladká.
- Pokud je pomazánka příliš hustá, přidejte více smetany.
- Před podáváním dejte na 30 minut vychladit do ledničky.
Tuto pomazánku můžete podávat nejen s pečivem, ale i rovněž s kousky zeleniny.
DOBROU CHUŤ