Hlavní obsah
Jídlo a pití

Rybí pomazánka - recept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

SARDINKY NA RYBÍ POMAZÁNKU

Říká se, že se mají ryby jíst aspoň 4× týdně, ale při dnešních cenách za potraviny je to pro mnohé celkem drahá položka. Ale tato pomazánka Vás vyjde na pár korun.

Článek

Ryby jak známo snižují cholesterol v krvi a předchází se tak vzniku infarktu a mozkové mrtvičce, proto je skvělé jíst ryby co nejčastěji.

Proto přicházím z receptem na tuto domácí pomazánku, která není zas až tak drahá a je výborná. Dá se dělat víckrát do týdne.

Potřebujete na to cibuli na jemně nakrájenou nebo umletou v tyčovém mixéru, 2 sardinky, které vidíte na obrázku, máslo nebo používám i margarín asi asi čtvrt kila na který jste zvyklí, sůl a někdy přidám i malou lžičku plnotučné hořčice.

Sardinky zbavuji před přidáním ,,páteře,, - kostečky, kterou má každá sardinka uvnitř. Nebojte se a ten olej z těchto rybiček přidejte také k ostatním věcem do mixéru. Přidá to jen na chuti.

Vše dohromady vyšlehám a popřípadě přidám sůl podle chuti. Dává ještě tak na hodinku , dvě do ledničky, ať se řádně propojí chutě.

Dobrou chuť!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám