Článek
Ryby jak známo snižují cholesterol v krvi a předchází se tak vzniku infarktu a mozkové mrtvičce, proto je skvělé jíst ryby co nejčastěji.
Proto přicházím z receptem na tuto domácí pomazánku, která není zas až tak drahá a je výborná. Dá se dělat víckrát do týdne.
Potřebujete na to cibuli na jemně nakrájenou nebo umletou v tyčovém mixéru, 2 sardinky, které vidíte na obrázku, máslo nebo používám i margarín asi asi čtvrt kila na který jste zvyklí, sůl a někdy přidám i malou lžičku plnotučné hořčice.
Sardinky zbavuji před přidáním ,,páteře,, - kostečky, kterou má každá sardinka uvnitř. Nebojte se a ten olej z těchto rybiček přidejte také k ostatním věcem do mixéru. Přidá to jen na chuti.
Vše dohromady vyšlehám a popřípadě přidám sůl podle chuti. Dává ještě tak na hodinku , dvě do ledničky, ať se řádně propojí chutě.
Dobrou chuť!