Hlavní obsah

Laktobacillus

Foto: Ivana Vencová

Obrázek pochází z www.pixabay.com

Napíšu Vám o Laktobacilech

Článek

Jedná se o rod grampozitivní, fakultivně anaerobní nebo mikroaerofilni bakterie z kmene Fimicutes. Rozkládají laktózu a jiné cukry na kyselinu mléčnou. Jsou přítomné v různých prostředí a nejsou patogenní. U lidí je najdeme v součástí mikroflóry trávicí soustavě a ve vagíně. Mnoho druhů se účastní na rozkladu rostlinných těl v přírodě.

Některé tyto Laktobacily se používají při výrobě jogurtu, sýru, kysaného zelí, piva, nakládaných okurek, cideru a vína. Kvašené potraviny také obsahují Laktobacily. Laktobacily se účastní tvorby zubního kazu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám