Hlavní obsah

Zážitky ze školní lavice (1. stupeň)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ivana Vencová

Obrázek pochází z www.pixabay.com

Tyto zážitky pocházejí z roku 1998-2003. Nebudu nikde uvádět jména.

Článek

První den do školy přišli všichni děti se svými rodiči. To jsme se nacházeli v první třídě. Potom mi matka zařídila družinu.

Ve družině jsme chodili s paní vychovatelkou do školní jídelny. Školní aktovky jsme nechávali ve družině, v šatně. Pak se šlo do školní jídelny. Zde jsme si na záchodě myli svoje ruce. Pak jsme si všichni sedli ke stolu a paní vychovatelka nám nalévala polévku.

Když jsme ji snědli, tak každému dala lísteček se jménem a šli jsme si pro oběd. Když jsme to všechno snědli, tak jsme šli do herny, kde nám paní vychovatelka četla příběhy z knížek.

Když bylo venku hezké počasí, tak jsme šli po čtení ven na zahradu. Na zahradě jsme si hráli nebo při špatném počasí jsme se nacházeli v herně, buď jsme si tu hráli nebo jsme něco vyráběli a pak jsme si výrobky odnášeli domů.

Ve školní družině se nacházely živá zvířátka,na které jsme se mohli chodit dívat. Tato zvířátka byla hlavně určena pro kroužek malých chovatelů (od 2. třídy).

Ve škole v této době nebylo nic zajímavého, akorát se jezdilo na plavání od 1.-4. třídy. Prvňáci byli v bazénu pro malý děti. Druháci se už nacházeli ve velkém bazénu. V bazénu jsme skákali do vody, učili jsme se plavat a ve vodě jsme hráli hry.

Poslední den na plaveckém výcviku jsme měli závody v plavání. Každý jedinec si mohl plavat svůj styl, který mu nejvíce vyhovoval. Já jsem nejvíce plavala prsa a někdy i kraula.

V páté třídě jsme měli svojí učitelku na tělocvik. Hráli jsme s ní hlavně basketbal. Až jednou v basketbalu jsem ji porazila, díky své vynikající obraně.

Kluci mi ve třídě řekli: ty si jí teda dala. V této třídě jsem byla na závodech ve vybice. Měla jsem pozici kapitána, ostatní byli na hřišti v poli. V poli se nacházeli samí kluci. Nevedli jsme si špatně, ale alespoň třetí místo jsme neměli. Přesně jaké místo jsme obsadili, to nevím.

V tomto ročníku mě čekali přijímačky do specializované třídy se zaměřením na informatiku a výpočetní techniku. Přijímačky se skládali z matematiky, českého jazyka a všeobecných znalostí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám