Hlavní obsah
Názory a úvahy

Reakce na článek: Nakup pivo v plechovkách, já navařím guláše. A hurá do Chorvatska

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iveta Bezděková

Chorvatsko je přírodní úkaz v Evropě

Reaguji na článek: Nakup pivo v plechovkách, já navařím guláše. A hurá do Chorvatska! Proč stále někdo uráží a ponižuje Čechy? Proč je někdo stále hází do jednoho pytle? V Chorvatsku jsme byli x krát, Čechy tam běžně potkáváme. Článek je zaujatý!

Článek

Když jsem četla článek „Nakup pivo v plechovkách, já navařím guláše. A hurá do Chorvatska“, nestačila jsem se divit, jak někdo dokáže špinit Čechy a házet je do jednoho pytle. Rozhodně nemohu s autorem této slátaniny souhlasit, a to ani přes to, že výjimky se samozřejmě najdou, ale nikdy ne, tak jak je v článku uvedeno, tedy rozhodně ne, ve všech bodech. Protože jsem Chorvatsko navštívila hodněkrát (mimochodem naposledy loni), měla jsem tu čest potkat spoustu Čechů, nebo dokonce jsem byla ubytována přímo vedle nich a musím říci, že jsem neviděla nikoho takového, jak je popsáno ve zmíněném článku.

Začneme pivem: Že si Češi vezou své vlastní pivo, na tom nevidím nic špatného. Musím však k tomu dodat, že pokud si ho vezou, tak jen na první den nebo večer, protože nikdy neví, kdy dorazí a snad svačinu, aby do rána nepadli hlady, ale i tu si koupí cestou, tedy v zahraničí. Navíc chorvatské pivo není špatné. Místní kuchyně je v Chorvatsku vynikající. Rozhodně si žádný Čech nebo většina neřekne, to jsou samé ryby apod. Chorvaté kromě mořských specialit, které umí připravit výborně, vaří výborná masitá jídla, maso na všechny způsoby, pro vegetariány zase jejich jídla. Kuchyni mají bohatou na všechny chutě a výběr je úžasný. Za sebe musím napsat, že každodenní večeře v restauraci je běžný způsob stravování i Čechů, kteří nechávají samozřejmě i dýška. Není ani výjimkou, že chodí i na obědy. Teď píšu o lidech, kteří nejsou ubytováni v hotelech s jídlem. Pokud jdou do obchodu, nevadí jim bílá veka, nakoupí stejně jako u nás.

Čím mě však nejvíce článek naštval, je pasáž se slunečníky: Stačí ten kradený z minula! To snad nemyslí autor vážně! Byl vůbec někdy v Chorvatsku? Byl někdy vůbec někde u moře? Takto hromadně obvinit Čechy, kteří se tam většinou chovají velmi slušně, to už je vážně přes čáru. To samé malé tílko na pěknou zaoblenou postavu, aby tělo vyniklo. K tomu musím dodat, že jde doslova o ubohost autora! Ne, Češi tam chodí normálně oblečení, nenosí ponožky v sandálích, jak autor uvádí, mají většinou obuv, která je jak má být a rozhodně ne ponožky. Pokud někoho uvidíte na pláži v ponožkách, tak je to proto, že má spálené nárty.

A pak je tady otázka kanystru s benzínem. Ano, to Češi často mají, ale důvodem rozhodně není, že nechtějí tankovat v zahraničí, ale hlavní důvod je uvíznutí v dlouhé koloně, kdy může dojít k vyprázdnění nádrže. Takže spíše z těchto důvodů. Češi už dávno nejsou paštikáři, preferují pohodlí na dovolené, žádné přípravy jídel, ochutnávky zahraničních specialit jsou pro Čechy stejně normální jako pro jiné cizince. Slunečníky rozhodně nekradou, vozí si své, nebo si pronajmou, nebo mají koupání v blízkosti nádherných voňavých borovic, stín mají tedy v dosahu.

S článkem „Nakup pivo v plechovkách, já navařím guláše. A hurá do Chorvatska“ absolutně nemohu souhlasit. Chorvatsko má nádherné moře, nádherné pobřeží a nádherné přírodní památky. Nebo dokonce hory. Ano, za tímto tam Češi jezdí a nejsou to žádní burani, ale slušní lidé různých věkových kategorií, různých finančních možností, ale opravdu ne, tak jak uvádí článek, takto se nechovají!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám