Hlavní obsah
Lidé a společnost

Po transgenderu přichází transage

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: wikimedia - Rainbow Flag

Muž ve středním věku se stal znovu miminkem. Je to reálná porucha, nebo vtip?

Článek

Před pár dny mě na twitteru šokovalo video tlouštíka ve středním věku, který začal žít, jako by byl znovu miminkem. Nosí plínky, hraje si na koberečku. Z manželky se stala maminka: krmí ho, utěšuje, vychovává…

Miminko občas zlobí, válí se na zádech a vzteká se!

Nejen já, ale i miliony dalších diváků se konsternovaně ptaly, zda je to opravdová porucha, nebo pokus o recesi. Nu, zdá se, že tento pán to myslí vážně. Vtip to není.

Pokud trochu zapátráte po internetu, zjistíte, že transage není tak řídký fenomén.

Když se z muže stane malé děvčátko

Už před pár lety se podobně proslavil kanadský automechanik Paul Wolscht, otec sedmi dětí, jenž se v 46 letech rozhodl, že z něj bude šestileté děvčátko. Jeho příběh přinesl kdysi trans web Xtra (dříve Daily Xtra). Paul žil asi 23 let s rodinou v Torontu. Udělal si sedm dětí, ale v 46 letech náhle přišel na to, že je vlastně malé děvčátko. Měl by se jmenovat Stefonkneee. Své zjištění oznámil manželce, kterou vzápětí opustil a našel si adoptivní rodiče. Šlo o postarší pár s vlastními dětmi, všichni ale vřele přivítali Paulovu life-choice. Co na to říkala původní manželka noviny nesdělují.

Pan Wolscht se začal oblékat jako Sněhurka z disneyovky, což byla zřejmě jeho představa o identitě šestiletého děvčátka. Přijal jméno Stefonknee Wolscht. Stala se z něj hvězda kanadské trans-komunity. Pokud se podíváte na web Xtra, zjistíte, se stal i politickým aktivistou. V roce 2011 vedl v Torontu protesty hnutí Occupy!. Zda je mu pořád šest let jsem nezjistil. Otázka ovšem zůstává, jestli je transage skutečnou poruchou jako transgender.

Je transage reálný?

Průzkumem na internetu můžete zjistit, že sice existuje jakýsi syndrom Peter Pana, ale i Wikipedie upozorňuje, že jde pouze o literární metaforu a ne o uznávanou lékařskou diagnózu.

Existují však i opačné názory. Na klinice pro gender identity v Tavistock Institute v Londýně působí psycholožka Christina Richards, která „poruchu věku“ uznává jako reálnou. Její termín je „adult baby/diaper lover (ABDL)“ neboli „infantilismus“. Její terminologie se slovem „lover“ ovšem naznačuje, že tuto poruchu chápe jako sexuální orientaci, což raději dále rozebírat nebudeme.

Hledáme osudy dospělého miminka

Ale vraťme se k dospělému miminku, které na twitteru způsobilo takový poprask. Lze o něm zjistit, že jde o stavebního dělníka z Londýna, který vystupoval v médiích pod jménem Phil. Se svým příběhem vystoupil už před covidem, od té doby ale mlčí. Phil se měnil v miminko jenom doma, venku asi chodil dál jako muž a dál pracoval na stavbách. Svou roli miminka a jeho maminky bral ale manželský pár vážně. Doma měl Phil postýlku, dostával krmení…Bylo to tedy ale pořádně velké miminko. Přebalovat bych ho nechtěl.

Co si o tom myslíte vy, vážení čtenáři? Je transage reálný fenomén? Nebo je to jen příležitostná role pro zpestření manželského života? Nebo jen snaha upoutat pozornost médií?

Zdroje:

Genevieve Gluck, Tavistock Gender Clinic Head Supports Ageplay, Furries, Redduxx. Feminist News and Opinion, 7. 2. 2022.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz