Hlavní obsah
Prezidentské volby

„Tati, to bude Babiš bojovat sám se sebou?“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Ivo Cerman

Krajina s Babišovým billboardem (2023).

Jak děti reagovaly na Babišův předvolební billboard. Jeho mediální obraz nedává smysl!

Článek

Na cestě k domovu musíme projet kolem Babišova volebního billboardu. Je na něm ustaraný obraz moudrého vizionáře a nápis: „Nebojí se mocných.“ Bohužel pro Babiše, děti berou všechno, co my dospělí řekneme, naprosto doslova. Takže když jsem jednou tamtudy vezl našeho Pepu, ptá se mě: „A tati, to bude Babiš bojovat sám se sebou?“

On si chtěl totiž přečíst, co tam je napsáno, ale bylo těžké mu to vysvětlit, když to nedává smysl. „No, on se prostě nebojí mocných, bude s nima bojovat.“

Foto: Ivo Cerman

Babiš se nebojí sám sebe.

„Ale tati, dyť Babiš je ten mocný,“ říká Pepa, protože si moc dobře pamatuje, kdo mu během covidu zavřel školu. Včera v debatě jsme se dověděli, že v tom Babiš dosáhl evropského rekordu - země s nejdéle zavřenými školami!

Vždyť tu vládl Babiš!

Demonstranti na Václaváku i hnutí Chcíplpes mají asi horší paměť než osmiletý kluk, takže vycházejí z fikce, že už během covidu vládl Petr Fiala, takže po něm kategoricky chtěli, aby už s těma lockdownama přestal! Ústav pro současnost, jenž působí jako pracovní skupina nejasného názvu v útrobách Ústavu pro soudobé dějiny AVČR, asi taky nedosahuje inteligence osmiletého kluka, protože asi taky nepoznal, že Babišův předvolební tým provádí brutálnímu překrucování naší nejnedávnější historie. (Peníze od státu ale berou, to jo.) Veřejnoprávní televize se taky nenamáhá připomenout nejnedávnější minulost, i když během migrační krize pořád lidi poučovala o vyvracení dezinformací. Léta 2013 až 2021 byla Babišova éra.

Posluhuje mocným ze zahraničí

V debatě na TV Nova, jež byla zcela profesionálně vedena, jsme se od Babiše dověděli, že to předvolební heslo je prý zaměřeno do zahraničí. Jako že Babiš nás brání před mocnými klimatickými a migračními demagogy na Západě? Na to si snad budu muset vzít přestávku na smích! Vždyť ANO je poslušným členem Macronovy strany v europarlamentu. A to Macron chce právě posílení pravomocí EU, Babiš mu v tom neoponuje, je poslušným členem frakce. V boji o Zelenou dohodu v EU hlasovali všichni poslanci ANO poslušně PRO. Přitom se mohli zdržet hlasování, nebo hlasovat PROTI. To by ale bylo příliš odvážné, na to Babiš nemá. Proti hlasovala z našich poslanců jen ODS v čele s europoslancem Alexandrem Vondrou.

Babiš dosáhl významného úspěchu tím, že vzdor prominentní možnosti studovat za komunistů někde v Ženevě přesto nemluví francouzsky. Nevím, jestli by mohl v komunikaci se světovými lídry používat svou oblíbenou praslovanštinu.

Mistr chaosu, který kašlal na občany

Ještě mohl na billboard napsat: „Nebojím se vás.“ Nebo lépe řečeno „Nebojím se občanů ČR!“ Protože jediný, s kým Babiš opravdu bojuje, je ta část občanů, která se nechce bez boje nechat redukovat do role jakési polomrtvé larvy, z níž se bude průběžně dokrmovat pavoukovec Babiš. To by ale na billboardu nevypadalo dobře.

Za covidu i za migrační krize se to prokázalo. Babiš opravdu ani v jednom případě nedělal nic. To, že se nechá vyfotit na hranici pro média, neznamená, že opravdu něco dělá.

Za covidu Babiš skutečně reagoval pozdě. Zatímco Trump zakázal lety z Číny už v polovině ledna 2020, Babiš zavedl první opatření až skoro v polovině března. A bylo to hned brutální zavření všeho dne 10. 3. 2020. (Zde moje zápisky z té doby.) I v době, kdy už zde byly případy covidu, stihl odeslat velkou zásobu roušek do Číny, aby vzápětí roušky kupoval od Číňanů zpět. Všichni prý tehdy chtěli roušky, proto to byly tak drahé, říkal tenkrát. Ale jinde neměli v čele státu někoho tak hloupého, někoho, kdo by tak okázale kašlal na vlastní občany. Babiš tehdy „vyřešil“ situaci tím, že 24. 3. 2020 vytvořil projev k národu, v němž ze všeho obvinil opoziční demokratické strany. Sám prý vše skvěle zvládal. Pokusil jsem se taky uplatnit jako speechwriter a zkusil jsem pro pana Babiše napsat jinou verzi projevu (je zde). Bylo tam pár začátečnických chyb, tak jsem to přes twitter poslal panu ing. Blaníkovi, jehož si nesmírně vážím, aby se mi k tomu odborně vyjádřil. Bohužel posudek nepřišel, a tak jsem ve své kariéře raději nepokračoval. Bylo mi to líto, protože tehdy to vypadalo, že marketing a rozvážení zboží z internetových obchodů budou asi jediné dvě profese, které se do budoucna udrží.

Další vedení boje s covidem za Babiše se vyznačovalo odbornou taktikou začínat vždy od začátku, pořád se tvářit, jako by covid teprve začal. Babiš tuto taktiku ještě vylepšil tím, že po oddalování jakýchkoliv, i mírných opatření, přicházel nečekaně bez ohlášení s nepřiměřeně tvrdými lockdowny. Když včera tvrdil, že prý za vše mohou odborníci, které prý on poslouchal, vzpomněl jsem si, jak v srpnu 2020 zrušil z pozice premiéra odborně nařízená mírná opatření ministra Vojtěcha, aby pak v září brutálně zavřel školy. I pak nás v dubnu 2021 poslal znovu úplně na začátek, když odvolal ministra zdravotnictví Blatného, a s tím zrušil vše, co připravoval! (Tehdy jsem sedl a sepsal si historii jeho odborného vedení boje s covidem.) Hned na začátku covidu nechala jeho vláda školy připravit program rotační výuky, aby hned po víkendu oznámila, že vše bylo zbytečné a zavírá školy úplně!

Aspoň, že Babiš sám vytvořil jiný billboard, kde vyzývá občany, aby „nedělali pokusy“ a zvolili jistotu, muže, který to tu do nedávna ovládal.

Snad budou mít voliči alespoň tolik inteligence, kolik má osmileté dítě, a nevrátí nás do područí tohoto kouzelníka.

PS. Teď jsem četl na blogu iDnes příspěvek rozhořčeného občana, že generálu Pavlovi určitě nedá hlas, protože prakticky byl komunistickým kariéristou. Prý kohokoliv jiného. „Kohokoli jiného“ znamená Babiš. Ale vždyť kandidát Babiš taky patřil ke komunistickým elitám. Na rozdíl od čekatele Pavla, Babiš své pozice v zahraničním obchodu stihl obsadit a využívat už před rokem 1989. Takže tento prezident by rozhořčenému občanovi milejší? To nechápu.

Foto: Ivo Cerman

Už žádné pokusy! Babišův billboard

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz