Hlavní obsah
Názory a úvahy

Někteří „lidé“ dočista zešíleli. Buďme ve střehu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - hosnysalah

V posledních dnech k nám proudí čím dál otřesnější informace ze zcela nečekané války v Izraeli, kterou rozpoutal nenávistný Hamás.

Článek

Jedna krutá zpráva stíhá druhou, ještě krutější. To, že náhle zaútočilo hnutí Hamás na nic netušící bezbranné civilisty a na místě je bezdůvodně popravilo, je krutá šílenost, horší než ten nejděsivější horor. Jenže toto je skutečnost. Nepochopitelná. Zbytečná. Neomluvitelná.

A do toho přijde ještě děsivější, krutější a zavrženíhodná zpráva o tom, jak bojovníci Hamásu nemilosrdně a chladnokrevně sťali hlavu malým nevinným a bezbranným dětem či dokonce kojencům!

Ty děti jim přece nic neudělali. Nijak jim neublížili. Vůbec nechápou, co se děje. Tak proč se na nich mstí? Jasně, chtějí ukázat, že se nezastaví před ničím. Chtějí ukázat, jak umí být brutální a tím si dokázat, že jsou mocní. Otřesné.

Jak může někdo provést takovýto odporný čin, ptám se? Co je to za člověka, že mu nedělá žádný problém jít a jen tak na počkání někoho zabít a utnout mu hlavu? A ještě k tomu na někom, nad kým má několikanásobně větší převahu. A ještě si to natáčet na video a chlubit se na sociálních sítích ,kolik takových ohavných zločinů se mu podařilo provést. Šílené. Prostě šílené.

Ti musí mít úplně vygumovaný a zfanatizovaný mozek. Kdyby se alespoň jednalo jen o pár jedinců, ale ono jich je tolik, že dokáží zaútočit ve velkém a rozpoutat válku. To nejsou lidé, ale monstra. Je to opravdu děsivé a zneklidňující.

Mnozí si možná řeknou, že je to až v Izraeli, daleko od nás. To sice je daleko, ale vzhledem k početným sympatizantům demonstrujících napříč civilizovanou Evropou, je to blíž než si myslíme. Jak může někdo uznávat a sympatizovat s brutálním vrahem? Zcela nepochopitelné.

Vraždění a mučení jsou ohavné trestné činy, které musí být tvrdě, opravdu tvrdě potrestány. A ten kdo sympatizuje se strůjcem teroristických trestných činů je spolupachatel.

Co za šílené lidi to mezi námi žije? Jak víme, kolik z nich je schopno bez váhání provést brutální čin? Přišli k nám do civilizovaného morálního světa a užívají si všech jeho výhod, aby pak zničehonic zaútočili na nevinné? A i kdyby nezaútočili, tak alespoň podporovali ty, kteří jsou schopni zaútočit.

Nikdo nikomu do hlavy nevidí a neví, co se komu v ní odehrává. A v tom tkví ono nebezpečí. A těžko poznáme, že má někdo zlý úmysl. Ať už je to kdekoliv na světě. Nelze se na to připravit, nelze tomu předejít.

A proto buďme ve střehu. Buďme pozorní k tomu, co se v naší blízkosti děje. Buďme ostražití. A každý, kdo schvaluje takovéto zločiny na nevinných lidech a hlavně dětech, musí být také potrestán.

Jakoby nestačilo, že pandemie covidu vyhubila statisíce lidí. Pak se přidala válka na Ukrajině, kde také krutě a zbytečně zemřelo a stále umírá mnoho lidí. A do toho přijde válka v Izraeli, kde se odehrávají neskutečná zvěrstva. Lidé se čím dál více radikalizují, což je alarmující.

Svět se řítí do záhuby. Je to jako vroucí polévka, která náhle vzkypí a přeteče. Dnešní svět a dění v něm je onou vroucí polévkou, která je na pokraji vzkypění. Mohou přijít daleko horší a nebezpečnější epidemie. Vzrůstající nenávist v lidech může přerůst v mnohem větší konflikty. Pravděpodobnost toho je opravdu veliká. A proto je třeba uhasit plamen včas, aby polévka nepřetekla.

Za vše zlé, co se děje, mohou jen a jen lidé. A tak právě lidé musí udělat vše pro záchranu a zlepšení světa. A prvním krokem k tomu je nepodporovat a neuznávat vrahy, tyrany a teroristy.

A začít si pořádně střežit léty budovaný civilizovaný svět žijící v míru. Dobro musí zvítězit nad zlem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz