Hlavní obsah

Jak bude vypadat svět pokud Ukrajina padne?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Článek popisuje ironicky, fantaskní ovšem bohužel možnou situaci ve Střední Evropě, pokud by ruská vojska převzala úplnou kontrolu nad Ukrajinou.

Článek

1.5 2027 19:35

Zpravodajství ČTK Česká republika :

Ruská vojska překročila dnes v časných ranních hodinách ukrajinsko - slovenské hranice. Ruská pěchota podle ruských válečných blogerů očekávala silnější odpor slovenských obránců. Místo toho se jí dostalo nečekaně vřelého přivítaní, které překvapilo samotné Rusy. Prostý slovenský lid zasypával okupační tanky čerstvě natrhanými šeříky. Bývalý slovenský předseda vlády Robert Fico, hrdinsky tisknul ruku veliteli prvního tanku a gratuloval mu políbením na obě tváře. Lidé na znamení smíru na věčné časy, přinášeli k cestám své domácí spotřebiče jako dary pro Rudou armádu. K jedinému politovaní hodnému incidentu došlo u obce Michalovce, kde se podařilo partě Romů ukrást okupační BVP vozidlo a zajmout jeho posádku. Pásové vozidlo nakonec skončilo ve sběrně surovin. Došlo tak k vytvoření historicky první útočné romské jednotky , která nadále operuje neznámo kde.

Situace na Polsko-Ukrajinské hranici je ovšem jiná. Rusové zde narazili na velmi silný odpor polských obránců. V první vlně bylo zničeno 12 okupačních tanku T -91 Brežněv. A to především díky Druhé Polské Výsadkové a použití amerických střel Javelin. Nejhorší boje zuří na frontové linii u měst Krosno a Lesko. Nepřítel se zde zakopal a buduje ochranné valy.

Na české straně hranic se zatím shromažďují ekologičtí aktivisté s úmyslem přilepit se k asfaltovým cestám. A to především kvůli faktu že ruské tanky nesplňují emisní normu euro 7. Česká vláda zatím jedná, podle zákulisních informací došlo mezi poslanci ke při. Například strana SPD navrhuje jít slovenskou cestou, nevyvolávat přílišnou agresi, třeba tím že se budeme bránit. Česká armáda je zatím v pohotovostním stavu. Tiskový mluvčí AČR zatím neuvádí počty možných nasazených tankových jednotek zřejmě aby zmátl nepřítele. Ale dle zlých jazyků jde spíše o neschopnost počítat do dvaceti.

Naši němečtí sousedi napjatou situaci bedlivě sledují. Prezident Valter Steinmaier slibuje poskytnout česku zásadní vojenskou a zdravotní pomoc v podobě několika desítek přebytečných syrských doktorů a inženýrů. Angela Merklová apeluje na země západu aby Česku neposkytovali žádnou vojenskou pomoc a neeskalovali tím konflikt z Ruskem.

Mezitím Vojenská Správa rozesílá povolávací rozkazy. Dle námi zjištěných informací se většina mladých mužů doručení takového dopisu neobává, protože ho doručuje česká pošta.

Více nabití bojovým duchem jsou Moravané. Zakládají partyzánské bojové skupiny tzv. Bojůvky. Připraveni páchat na nepříteli jakoukoliv záškodnickou činnost. Zálusk mají především na palivo z obrněných vozů. Dle nejmenovaného předáka jedné ze skupin ,lze palivo jistými postupy přeměnit na slivovici, sice ne moc kvalitní, ale Pražáci to stejně zhltnó.

Ovšem zrak celého národa se upíná na jediného člověka. Tím nemůže být nikdo jiný než Petr Fialka. On je tím pomyslným jazýčkem na miskách vah. Na jeho bedrech bude ležet rozhodnutí z nejtěžších. Bohužel se nám od pana Premiéra nedostává žádného vyjádření k momentální situaci. Podle utajovaného zdroje z jeho okolí propadl závislosti na opiátech snažíc vyvolat duchy rytířů z Blanických skal.

Autorova poznámka : Tento článek nechce nikoho urazit ani zesměšnit. Je jen fantazií nad sklenicí zlatavého moku. Pokud chce přece jen na něco upozornit pak je to ten fakt, že bezpečnost naší země je něco co by pro nás jako národ mělo být na prvním místě. A rozhodně není.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám