Hlavní obsah
Názory a úvahy

Maršálek vyhraje StarDance a bude to v pořádku. Kdo s tím má problém, ať přepne na jiný program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ailura / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0-AT

Noční můra mnohých diváků se znovu naplnila. Cukrář Josef Maršálek opět nevypadl ze StarDance a bude tančit dál. A tak to má být. StarDance totiž není ani zdaleka jen o tanci. A pokud Maršálek vyhraje, pak zaslouženě…

Článek

Řešilo se to vždycky, ale tentokrát ještě o trochu víc. Televizní show StarDance je mezi diváky velmi oblíbená. Každý má svého favorita a přesně ví, kdo tam měl zůstat a kdo měl vypadnout. Jasnou představu má o tom i odborná porota, jejíž hlas je však poradní, nikoliv rozhodující. A to je ta odměna pro diváky. Moci se podílet na rozhodování o tom, kdo zůstane a kdo půjde.

V letošní řadě tak nějak začíná bujet přesvědčení, že ze soutěže by měl vypadnout cukrář Josef Maršálek. A s každým novým dílem a dalším párem, který odešel, zatímco pan Maršálek zůstává, toto přesvědčení sílí, nikoliv ale převládá. Jenomže nespokojenci a „odborníci“ jsou vždy hlasitější. Ono to totiž není pouze o tanci, rozhoduje také charisma, sympatie a možnosti každého konkrétního tanečníka či tanečnice.

Ukázal nám to už první ročník, kdy se setrvalé podpoře těšil herec Václav Vydra, který toho po taneční stránce také zrovna moc nepřevedl, zato ale dokázal bavit lidi, byl vtipný, nad věcí a show si užíval. Podobně tomu bylo i v roce 2015, kdy se mezi soutěžícími objevil bavič Lukáš Pavlásek, u něhož se o tanci snad nedalo ani mluvit. A hle, pánové Vydra i Pavlásek se dostali až do finále.

Pokud by StarDance mělo být taneční soutěží, jistě by to vypadalo jinak. Především by ale rozhodovala porota, nikoliv diváci. Jenomže koho by to zajímalo. A tak diváci rozhodli, že Josef Maršálek jde dál, zatímco další z jeho soupeřů, tentokrát herec Marek Adamczyk, může vydechnout a usednout mezi diváky. A víte co? Ono je to pochopitelné. Josef Maršálek má totiž charisma. Šíří kolem sebe dobrou náladu, je v pohodě a soutěžní show si užívá. Tančí, jak nejlépe umí. Nedělá ani víc, ani méně než ostatní. Na trénincích makají všichni v rámci svých možností a stejně tak podávají výkony na jaké stačí.

Josefu Maršálkovi přičítali na vrub vypadnutí favorizovaného Richarda Krajča. Podobné to bylo i se zpěvačkou Terezou Maškovou. Krajčo i Mašková asi tančili lépe než Maršálek, ale něco jim chybělo a něco možná přebývalo. Maršálek, stejně jako předtím Vydra, Pavlásek, Tomicová nebo Hanuš, dává lidem to, co chtějí a co potřebují. Pokud se tedy někdo rozhořčuje nad tím, že Maršálek zase nevypadl, nechápe, o co ve StarDance skutečně jde.

V tuto chvíli není nic jasné. Může se stát, že Josef Maršálek bude postupovat dál a dál a třeba i vyhraje. A bude to tak v pořádku, protože si to odmakal a dal lidem to, co potřebují. Je to vlastně tak trochu jako volby. Ani ve volbách nevyhrává ten nejlepší, ale ten, kdo nabízí to, co lidé chtějí. Rozdíl je pouze v tom, že ve StarDance se rovnou dává, nikoliv pouze slibuje.

Pokud Josef Maršálek ve StarDance vyhraje, přeji mu to a fandím mu, protože si to zaslouží. Bojuje a má šanci vyhrát stejně jako ostatní. A komu se to nelíbí a chce si hýčkat své taneční ego, ať přepne na jiný program. Myslím, že na sportovních kanálech se čas od času nějaké to mistrovství v latinskoamerických tancích objeví…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz