Hlavní obsah
Nakupování

Cena potravin klesá? No, tak to musí vládnoucí pětikolka na oční, ale popořádku..

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

No, tak to musí vládnoucí pětikolka na oční, ale popořádku..

Článek

Byl jsem na nákupu v jednom nejmenovaném obchodním řetězci v Jičíně. Džus 1l původní cena 79,90,- po slevě 41,- . Nikdy nestál 79.90,- , navštěvuji tento obchod pravidelně. Za mě klamání spotřebitele jak vymalované. Zákazníci si ho přesto koupí v dojmu, že ušetřili dost korun. Je přece v akci. Navíc jsou řetězce spolu dohodnuté, aby akce dávali společně, takže spotřebitel stejně nemá na výběr. Pokud „pitomý“ džus zlevní o 38 Kč a přesto se to řetězci vyplatí, zajímá mě marže obchodníka z tohoto džusu před slevou. Papriky 99,- za kilo? Vážně úsměvné až urážející. Dražší než maso. Už slyším ty hlasy, že se dováží, pohonné hmoty drahé a blablabla… Pak se zlevní o 50% a stejně obchod vydělá i přesto, že pohonné hmoty jsou drahé stejně. Nezlevňuje nic! Lidi jíst ale musí, tak si to koupí. Co jim zbývá. O dvojí kvalitě potravin se nemá cenu ani bavit. Češi jsou stádo ovcí, které si nechá všechno líbit a drží… Je s podivem, že ceny se u nás evidentně neregulují a obchodník si může defacto dělat co chce. Přitom bych si koupil jako zákazník při levnější ceně potravin mnohem více a nechal v obchodě o nějakou kačku navíc. K tomu bych se navíc do obchodu rád vracel. Takto ale obchodník neuvažuje. Zajímá ho okamžitý zisk. V Jičíně máme obchodů dost, ale chybí další konkurence (Albert), která by zvýšila nutnost obchodníků rvát se o zákazníky tím, že zavede ceny po slevě jako běžné. Vládu tento problém dlouhodobě nezajímá a myslím, že před blížícími se volbami je to škoda.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám