Hlavní obsah
Sport

Sparta s ruční brzdou v závěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná si říkáte jako já, co se děje se Spartou? Četl jsem dost článků, hlavně od pana Mareše a nutno říci, že nemůžu nesouhlasit.

Článek

Spartě nastavil zrcadlo především Liverpool. Nemá cenu opakovat, co by bylo kdyby… Ano, doma hrála Sparta dobře. Myslím dopředu, ale chyby v zadních řadách, které by se možná v lize uhasili, Liverpool trestal. To dělá velké týmy, dvě šance a oni je promění. To Sparta, zatím neumí. Poté výbuch (zaslouženě) v Plzni. Proč? Říká se, že 80 % výkonu je o hlavě a ta sparťanská znejistěla tak, jak do té doby nebyla zvyklá. Najednou školácké chyby, především od Krejčího, který do té doby hrál dobře. Nyní to je tak na béčko. Vitik, Wiesner a další špatné. Jediný Preciado splňuje evropskou kvalitu hráče, teda když mu v hlavě neblikne a on se nenechá vyloučit. Oplácení na hřiště nepatří, ale nepatří tam ani simulování a to by se mělo také trestat.

Spartě došel dech i díky ztrátě formy klíčových hráčů. Kromě již zmiňovaného Krejčího je bez formy i Haraslín, Kaarinen, Laci a další. Solbakken, hráč, na kterého jsem byl zvědavý. Viděl jsem v něm pohybem a vedením míče trochu Rosického, ale Rosický hrál dopředu, Solbakken většinou dozadu. Nepodrží míč, neudělá kličku, prostě zklamání, které si nechce Priske přiznat! Chybí hráč, který by se zdravě nas*.. a vyhecoval zbytek. Střídající hráči kvalitu většinou nepozvednou. Ještě k Haraslínovi. Proč nevydrží 90 minut, mi je dodnes záhadou. Proč nedostanou větší minutáž hráči širšího kádru (Ševčík)? Proč nechce Priske něco změnit, když ty možnosti má. Jsem od mala Sparťan, ale chce to sestoupit z piedestalu a začít s pokorou, která není všem sparťanům vlastní, znovu. Myslím i pana Priskeho, který je na tým hrdý po každém (zpackaném) zápase. Slavia má lepší širší kádr a střídající hráči výkon, většinou, ještě zvednou. Příští rok jde vítěz ligy přímo do Ligy mistrů. Aby to nebyla ostuda, pokud bude hrát Sparta o titul, musí kádr zkvalitnit! To je realita.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám