Hlavní obsah
Sport

Jan Kuchta, dříč, kterého fanoušci už nechtějí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Titulek vypovídá s názorem, který slýchávám od sparťanské fotbalové veřejnosti čím dál častěji.

Článek

Já se s ním ovšem úplně neztotožňuji. Proč? Kuchta byl vždycky dříč, který si šance vypracovává náběhy za obranu a rád sprintově obranu napadá. Tím vytváří šance pro spoluhráče, protože na sebe strhává pozornost obránců.

Vzpomínáte na Čvančaru a spolupráci s ním? Lidé ji zpochybňovali, že jsou oba horké hlavy a nemohou spolu hrát. Opak byl pravdou! Pro oba byla spolupráce více než přínosná a fungovala výborně.

Dnes hraje Kuchta vepředu sám. Většinu balónů dostává zády k bráně, nebo si pro ně chodí hlouběji do hřiště. To není hra pro něj. Zajímala by mě spolupráce s Olatunjim?! Pokud by to vzal Kuchta za správný konec, že on bude vytvářet především svým tlakem na obranu šance pro Olatunjiho, věřím, že to může fungovat. Čvančara toho byl jasným důkazem.

Uvidíme, zda trenér tuto myšlenku nezkusí, někdy. Pokud ano, přeji si, abych měl pravdu. Druhá věc je, že Kuchta nedostává míče, které potřebuje. To je dáno stylem hry, který teď Sparta praktikuje a to je, za mě, škoda.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám