Hlavní obsah
Sport

Kdo pojede na EURO? Aktuální šance českých fotbalistů na nominaci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Klubové soutěže finišují. Fotbalové EURO se kvapem blíží. S tím i nominace české fotbalové reprezentace. Ivan Hašek by ji měl oznámit začátkem června. Jak vypadají aktuální šance kandidátů na český reprezentační dres?

Článek

V bráně je jedničkou Staněk

Jindřich Staněk, 28letý brankář pražské Slavie působí po zranění výborně. Jistě, sebevědomě. Jako osobnost s respektem. Nechybuje. Místo české reprezentační jedničky pro EURO má nejspíš jisté. Bylo by překvapením, kdyby tomu mělo být jinak. Pro Staňka hovoří také fakt, že trenérem brankařů reprezentace, tedy člověkem, který „do toho má co říct“, je bývalý brankář Slavie a Tottenhamu Hotspur Radek Černý, který ve stejné roli působí i ve Slavii.

Dvojkou by měl být 23letý Matěj Kovář z Leverkusenu, který byl vloni na hostování ve Spartě a pomohl ji k titulu. Pak se musel vrátit do Manchesteru United, aby byl prodán Bayeru Leverkusen. Pravidelně Bundesligu zatím nechytá, nicméně nastupuje v Evropské lize. Chytal i v semifinále s AS Řím. Je to talent, budoucnost českého fotbalu, snad příští opora reprezentace. Proti slávistickému brankáři však působí v bráně zatím pořád ještě jako „klouček“. I když už mnohokrát přesvědčil, že chytat rozhodně umí. Také na něj Leverkusen vsadil jako na nástupce Hradeckého, od kterého by měl postupně převzít pozici jedničky, a koupil ho za „velké peníze“. Jeho čas v reprezentaci by měl přijít zřejmě později.

Na zatím jediném reprezentačním srazu pod novým realizačním týmem byl třetím brankářem další mladý český talent, Vítězslav Jaroš. 22letý brankář Sturmu Graz, kde je na hostování z FC Liverpool. Pravidelně v Rakousku chytá. Na debut v reprezentaci zatím čeká. Na tuto trojici to tedy také zatím nejvíce vypadá. Ale může to být i jinak.

Druhým či třetím gólmanem (nejspíš místo Jaroše) by také mohl být velezkušený, už 35letý Tomáš Vaclík ze španělské druholigové Albacety. A to za předpokladu, že se s touto rolí náhradníka ztotožní. To by Vaclíkovi nemuselo činit problémy. Kdysi dělával pohodovou dvojku roky Petru Čechovi. Po nevydařeném angažmá v USA v poslední době chytá opět pravidelně. Daří se mu. Albaceta se už odpíchla od pásma sestupu. Je tedy otázkou, zda Hašek, Černý a spol. vsadí vedle Staňka na mládí, nebo vezmou jako „pojistku“ jednoho staršího brankáře, tedy Tomáše Vaclíka.

Václav Hladký, 33letý gólman anglického Ipswich Town, byl celou sezonu velkou oporou týmu, který si už vybojoval účast v Premier League. A to je velká událost. Hladký ještě nemá s klubem podepsanou smlouvu na příští sezonu, ale rád by v něm zůstal i v nejvyšší anglické soutěži. V médiích se nedávno vyjádřil, že už delší dobu cítí, že s ním realizační tým Ivana Haška pro EURO nepočítá. Proti Hladkému údajně hovoří, že nemá zkušenosti z evropských pohárů. Na druhou stranu, je mu 33 let, byl oporou týmu, který postoupil do Premier League. Je „otřískaný“ náročnými boji ve čtvrté, třetí a teď i druhé nejvyšší anglické soutěži, z níž postoupit do nejsilnější národní ligové soutěže světa, Premier League, je nesmírně obtížné. To přece hovoří za vše. Ale dá se pochopit, že Hašek a spol. myslí na budoucnost a dají přednost perspektivním brankářům. Hladkého šance by přišla asi jedině při personální nouzi. A takový stav nyní není.

Na budoucí šanci si bude muset také počkat plzeňský Martin Jedlička, 26letý gólman Viktorie Plzeň, který v klubu kvalitně nahradil Staňka. Zkušený, 32letý Jiří Pavlenka, ještě před nedávnem (spolu s Vaclíkem) reprezentační jednička až dvojka, je celé jaro v bundesligových Brémách pouze náhradníkem. Je tedy zcela z reprezentační hry. Podobně dopadl stejně starý Aleš Mandous, jehož reprezentační ambice padly s „instalací“ Staňka do role slávistické jedničky.

Stopeři

Jistotu nominace má zcela určitě sparťanský kapitán, 25letý Ladislav Krejčí. Po „liverpoolské“ krizi je zase zpět, i když vedle nesporných předností má pořád také značné herní a pohybové rezervy. V reprezentaci také zatím není tím lídrem jako v klubu. Nemá v ní tak silnou pozici. Je využitelný jako levý stoper nebo také v záložní formaci. A v neposlední řadě, v závěru utkání, kdy půjde o všechno, jako hrotový útočník. Jeho výběr místa, orientace a hra hlavou v pokutovém území patří mezi jeho hlavní přednosti.

Stoprocentní se zdá být také nominace kapitána Slavie, 31letého Tomáše Holeše. Ohrozit by ji mohly asi jen zdravotní důvody. Nehraje sice tak dobře, jako před rokem či dvěma, působí trochu těžším dojmem. Dřívější lehkost pohybu je pryč, zdá se být méně obratný. I tak je to stále velký kandidát nejen nominace, ale také základní sestavy. Na působení v záloze to už nevypadá. To už výrazně osvalený borec nejspíš neoběhá.

Nominace by neměla minout ani 24letého stopera Robina Hranáče, který odehrál v Plzni vynikající sezonu, v níž nasbíral spoustu zkušeností i na mezinárodní úrovni a učinil v kariéře velký skok.

Šanci na nominaci má také o rok mladší slávista Tomáš Vlček. Je použitelný jako stoper i pravý obránce. Navíc pro něj hovoří i fakt, že je s Hranáčem sehraný z působení v Pardubicích pod trenérem Kováčem, odkud se oba odrazili k cestě nahoru.

„Zamotaná“ situace je kolem stomilionového navrátilce z AC Turín, 23letého Davida Zimy. Po obrovské hrubce s Olomoucí byl trenérem Trpišovským podivně poslán „k ledu“. Do derby se dostal až o půli jen díky zdravotním problémům Ogbua. Po třiceti minutách šel ale zase z placu dolů se svalovým zraněním. Nad jeho nominací na EURO tak aktuálně visí velký otazník. Moc času už mu nezbývá. Přitom do Slavie se vracel mimo jiné také právě kvůli možnosti hrát na EURU.

Úplně jasno není ani kolem mladého sparťana, 21letého Martina Vitíka, který byl v březnu zapůjčen do reprezentační jednadvacítky. Měl zdravotní problémy, nemá tak skvělé jaro. Nevyhnul se slabším momentům. Byl zraněný. Nehraje v klubu úplně pravidelně. Avšak, když bude zdravý, neměl by nejspíš na EURU chybět.

Filip Panák má v 28letech pověst stopera s nejlepší rozehrávkou ze všech kandidátů. Reprezentační nominace ho ale až překvapivě pořád míjejí. Na vině je asi i jeho horší zdravotní stav. Ve Spartě míval absence. Po těžkém zranění hůře snášel náročný program a rychlý sled zápasů. V poslední době však hraje poměrně pravidelně. Uvidíme, jestli Ivan Hašek prolomí toto „tabu“.

Návrat polozapomenutého „hříšníka z Belmonda“, 31letého Jakuba Brabce z řecké Soluni, nevypadá v současné moc pravděpodobně. Sice hraje pravidelně, hovoří pro něj zkušenosti, i mezinárodní, ale zdá se, že aktuálně mají větší šance mladší, rychlejší, obratnější a také perspektivnější Hranáč, Vlček a Vitík.

Český kouč Ivan Hašek nedělá jen nominaci na EURO, ale jistě už myslí také na další kvalifikační cyklus na MS. Účast na světovém šampionátu v USA, Kanadě a Mexiku v roce 2026 by měla být vrcholem snažení realizačního týmu Ivana Haška a hlavním cílem. Mladí, kteří se teď „ohrají“ na EURU, by měli zkušenosti zúročit právě v kvalifikaci na MS 2026.

Neočekávám reprezentační návrat ex-ostravského, 29letého Patricia Stronatiho z maďarské Puskas Akademie. Býval trenérem Šilhavým sice často nominován, ale zůstával na střídačce, důležité zápasy nikdy nehrál. V Maďarsku je trochu stranou dění. Jako Brabec v Řecku. Překvapením by byla i nominace o rok staršího Tomáše Kalase z druholigového Schalke 04. V reprezentaci toho už odehrál sice poměrně dost, ale nikdy úplně nepřesvědčil. Přednost by měli dostat perspektivnější borci.

Beci a wing beci - pravá strana

Nominace 22letého Adama Gabriela na březnová utkání byla překvapivá. Měl zdravotní výpadek, v dánském klubu hrál až poslední zápasy před srazem. Oprávněnost nominace nepotvrdil. Nevedlo se mu dobře. O půli s Arménií střídal. Od té doby toho odehrál v dánském klubu velmi málo. Jeho nominace je tedy nereálná.

Prakticky jistý je naopak návrat dalšího „hříšníka z Belmonda“, 31letého Vladimíra Coufala na post pravého beka či wing beka. Hraje pravidelně Premier League. Až na výjimky dobře. V situaci, v které se nachází český výběr, v nominaci nemůže chybět.

Post pravého wing beka zastane také 25letý slávista David Douděra. V nominaci na EURO nejspíš bude. Hovoří pro něj také univerzálnost. Může hrát v sestavě i výš v ofenzivě. Je to také, podobně jako Coufal, bojovný typ hráče.

Pravý okraj obrany je variantou také pro slávistu Tomáše Vlčka, který už byl zmíněn jako stoper.

Nepravděpodobná je nominace 27letého Aleše Matějů ze Spezia Calcio, který v minulosti v reprezentaci působil. Sehrál v ní 15 utkání.

Beci a wing beci - levá strana

Levý okraj je už delší dobu slabším místem české soupisky. Postem s nízkou konkurencí. Nejblíž do sestavy má asi 23letý David Jurásek, i když v bundesligovém Hoffenheimu většinou pouze střídá.

Vlevo může „přes nohu“ případně jako wing bek zaskočit také David Douděra, ale to by bylo nouzové řešení.

Klasickým hráčem na tomto postu je naopak 22letý sparťan Matěj Ryneš, který v klubu v poslední době vytlačil ze sestavy zkušeného, 31letého Jaroslava Zeleného. Ryneš má ve Spartě v této sezoně odehraná velmi slušná utkání. I na mezinárodní úrovni. V reprezentaci mu zkušenosti zatím chybějí. Na EURO bych ho vzal.

Slavia na tomto postu nabídku pro reprezentaci nemá. Jan Bořil má nejlepší roky za sebou, ex-olomoucký Ondřej Zmrzlý hraje-nehraje.

Nepředpokládám, že by snad přišla nečekaná nominace poněkud polozapomenutého 32letého ex-sparťana Martina Frýdka, hrajícího za švýcarský FC Luzern.

Záložníci

Jistý je naopak návrat 29letého Antonína Baráka z italské Fiorentiny, který nevycházel s bývalým koučem Šilhavým a v týmu proto delší dobu chyběl. Není to žádný „fofrník“. Běhavý fotbal „nahoru-dolů“ pro něj úplně není. Jeho herní dovednosti jsou však neoddiskutovatelné. Má přehled ve hře, kvalitní přihrávku na kratší i delší vzdálenost, slušnou střelu. Dokáže „něco“ vymyslet. Česká reprezentace ho potřebuje, i když to bude spíše jen na části utkání. Kreativních hráčů máme v týmu jako šafránu.

Z jiného „těsta“ je kapitán týmu Tomáš Souček. Hráč, který ze hřiště jen tak nesleze a nic neošidí. V 29 letech už ostřílený borec s nejvyšším počtem reprezentačních utkání z aktivních hráčů (68). Výborný hlavičkář. Běžec dlouhých tratí. Srdcař. Základní „stavební kámen“ týmu. Potřebuje však kolem sebe tvořivé spoluhráče. Kreativec to není. Má jiné přednosti.

V nominaci nebude určitě chybět 24letý Michal Sadílek z nizozemského Twente Enschede, mladší z bratrů Sadílků. V klubu hraje pravidelně. Vedle „lechtivého“ Baráka je v sestavě potřeba mít hráče, kteří to odpracují. A mezi ně Sadílek rozhodně patří.

V nominaci očekávám „novou krev“, 23letého Pavla Šulce z plzeňské Viktorie. Je to dynamický, technicky vybavený univerzál. V Plzni mu to více vyhovuje ze středu jako podhrot, podpora pro Tomáše Chorého. Mohl by jí být i případně pro Patrika Schicka. Navíc se sám umí dostat do koncovky, v níž se v této sezoně výrazně zlepšil. Nabral zkušenosti a sebevědomí. Proměňuje šance, v kterých dříve selhával. Výborné výkony v lize i pohárech by nemělo zastínit jedno nepovedené reprezentační debutové vystoupení při březnovém srazu. Příležitost by měl dostat. Ovšem na správném místě sestavy.

Pak je tu řada hráčů, u kterých jsou otazníky. 27letý Lukáš Provod ve Slavii hraje v poslední době více. Dostával se už do slušné formy, ale před derby se opět zranil. Půjde Ivan Hašek do risku a vezme hráče s nejistým zdravotním stavem?

Ještě markantnějším případem je v tomto směru 30letý špílmachr Slavie Petr Ševčík, který má zdravotní patálie už roky. Nebýt jich, byl by dávno oporou národního týmu a hrál by v nějaké lepší lize v západní Evropě. V poslední době hraje pravidelně, bez zdravotních pauz, ale je to také možná i tím, že Slavia vypadla z Evropy. Nehraje už náročné „anglické týdny“. Sled zápasů není tak rychlý. Je čas zregenerovat. Ševčíkova nominace přináší rizika. Na druhou stranu při možnosti vyššího počtu hráčů na soupisce není úplně nereálná.

Spolehlivým „držákem“ je naopak 27letý Lukáš Sadílek ze Sparty, který je pořád „ready“. Proti němu však hovoří jeho menší kreativita. Je to poctivý hráč, který nic neošidí. Fotbalista, který to v záloze oběhá a umí také házet nebezpečné dlouhé auty.

Mladý slávistický talent, 20letý Matěj Jurásek byl velkým překvapením první nominace Ivana Haška. Objevil se v ní po zranění po pár startech v lize. Nakonec dostal příležitost jen na 28 minut proti Arménii. I v nich ukázal velký potenciál. Dokáže hrát rychle, dopředu, umí přejít přes hráče i překvapivě zakončit nečekanou střelou z dálky. Pořád ale hraje v klubu poměrně málo. Chybí mu větší praxe z těžkých zápasů. Větší minutáž. Většinou přichází v klubu na hřiště jako střídající hráč. V posledním derby hrál v základu, nehrál špatně, měl několik zajímavých akcí, nedal však velkou šanci. Odehrál šedesát minut, pak ho trenér Trpišovský stáhl ze hry. Možná trochu předčasně. Je to hráč, který umí přinést do hry „něco navíc“. Do základu reprezentační sestavy to zatím není, ale může být „žolíkem“. Je to budoucnost českého fotbalu.

Podobnou vlastnost „být žolíkem“ má také 25letý Ondřej Lingr. V jeho prospěch hovoří zkušenosti z velkých zápasů, univerzálnost a schopnost přijít jako střídající do utkání. Rozhodnout ho. Má velmi dobrou orientaci ve vápně. V jeho neprospěch hovoří, že ve Feyenoordu celou sezonu jen střídá a hrává časové úseky mezi 15-30 minutami.

Zkušený ex-slávista, 25letý Alex Král z Unionu Berlín s 39 odehranými zápasy za „A“ tým české reprezentace, hraje v Bundeslize v poslední době nepravidelně. Jeho nominace na EURO je tedy spíše nepravděpodobná.

Václav Černý, 26letý hráč německého Wolfsburgu, v kádru trenéra Šilhavého obvykle nechyběl. Od Ivana Haška v březnu pozvánku nedostal. Je to hráč, který dokáže přinést do hry kreativitu i góly. V klubu ale v poslední době hraje velmi málo. Také jeho nominaci tedy nyní nelze moc předpokládat. Být ve formě a zápasové kondici, určitě by se hodil.

Velmi malou šanci na nominaci mají další záložníci širší reprezentační soupisky, mezi něž patří 23letý Lukáš Červ, 28letý Lukáš Kalvach a 33letý Jan Kopic, všichni tři z Viktorie Plzeň. Lukáš Červ n sebe ve Viktorii upozornil velmi dobrými výkony. Jeho čas asi přijde později. Pracovitý Lukáš Kalvach hraje dobře dlouhodobě, ale doplácí na fakt, že podobné typy hráčů v reprezentaci už máme. Jan Kopic už má nejlepší roky asi za sebou.

28letý Jakub Jankto, působící nyní v Cagliari Calco, byl před pár lety stabilním členem reprezentačního týmu. Na kontě má úctyhodných 45 reprezentačních utkání. Po coming outu se z Česka vytratil. Restartoval kariéru v italské lize. Nedávno se v médiích vyjádřil, že s nominací na EURO nepočítá.

Další zkušený hráč s 34 reprezentačními starty, 31letý univerzál Lukáš Masopust, je z nominačních úvah také nejspíš venku. Moc toho na jaře neodehrál ani ve Slavii.

Útok

Jasnou jedničkou by měl být 28letý Patrik Schick. Hlavní hvězda týmu, jehož aktuální „cenovka“ se pohybuje na úrovni 22 milionů eur. Klesla vlivem prodělaných zranění a delších absencí. Před dvěma lety byla téměř dvojnásobná. Pořád je to ale nadstandardní útočník, který u soupeřů budí respekt. Váže na sebe výraznou pozornost obrany. Patrik Schick nebude určitě neúnavně presovat, jak by si to představoval Jindřich Trpišovský. Není to pracant jako třeba Kuchta. Číhá na šanci a pak udeří. V tom je jeho síla. Je nutné mu přizpůsobit hru.

Tak trochu se nejspíš hledají „nosiči vody“, kteří budou na Schicka pracovat, podporovat ho. Případně další hrotoví útočníci, kteří ho mohou v pozdější fázi utkání vystřídat. Problémem výběru je, že máme další hroťáky, ale chybějí nám nahrávači, skvělá křídla, která by střelce zásobovala kvalitními přihrávkami.

Je tedy otázka, jak to trenér „poskládá“. O reprezentační nominaci si celé jaro říká kvalitními výkony 24letý Mojmír Chytil ze Slavie. Jeho březnová reprezentační nominace na křídlo se nepovedla. Chytil je klasický střední útočník. Jeho silnou stránkou je hra zády k brance, dobrá orientace ve vápně, pohotové zakončení. Je spíše jednou z možností střídání za Schicka. Nebo i k němu či k Chorému, pokud budeme potřebovat hrát v závěru utkání nátlakově do vápna. Mnohokrát v klubu v minulosti prokázal, že je velmi platný, i když přijde do utkání až v druhé půli.

Dalším hrotovým útočníkem je vysoký, 29letý Tomáš Chorý. V lize pro mnohé velmi neoblíbený hráč, který však prožívá ve Viktorii nejlepší sezonu v kariéře. Souhra se Šulcem mu náramně svědčí. Je to nemalé plus obou pro nominaci na EURO. Chorý se už výrazně prosadil i v nároďáku. Pomohl mu v listopadu proti Moldavsku na EURO. Za tři dosavadní starty v reprezentaci má na kontě už dvě branky. Jeho hra i některé jiné excesy z nedávné doby se leckomu nemusí líbit, ale v nominaci by neměl chybět.

27letý Jan Kuchta je talentovaný hráč. Hvězda Sparty. Přitom je to pracovitý fotbalista. Není „líný na krok“. Čistě po fotbalové stránce by měl v nominaci na EURO rozhodně být. Je to ale také „hříšník z Belmonda“ a svérázný člověk, který dokáže udělat dusnou atmosféru v týmu, když je nespokojený. Je zvyklý hrát uprostřed, na hrotu útoku. V reprezentaci by se musel smířit s rolí náhradníka hvězdného Patrika Schicka. Nebo s „odsunem“ na křídlo, což mu v minulosti nikdy nesedělo. Ve Slavii ani ve Spartě. Má-li být v týmu na EURU, bude muset potlačit své ego.

21letý Adam Hložek trpí dlouhodobě nízkým vytížením v klubu, kde je velká konkurence. Navíc se zranil. Uzdravil se však právě včas, aby ještě stihl EURO. Objevil se v základní sestavě Leverkusenu v semifinále Evropské ligy. Jeho nominace na šampionát je více než pravděpodobná. Ivan Hašek patří mezi jeho příznivce. Vidí v něm potenciál. Výhodou Adama Hložka je univerzálnost. Může hrát v útoku nejen uprostřed, ale také zprava i zleva, nebo jako podhrot.

Po delším zranění se na bundesligových hřištích v posledních týdnech objevuje také opět bývalý sparťan, 23letý Tomáš Čvančara. Pravidelně střídá. Také pro něj hovoří fakt, že může hrát na kraji útoku. Ve srovnání s Hložkem se ale jeho aktuální šance na nominace jeví jako výrazně nižší.

Šance slávistického útočníka, 29letého Václav Jurečky jsou momentálně nejspíš jen v oblasti teorie. Ve Slavii většinou pouze střídá. Ve velkých zápasech se výrazněji neprosazuje. Na vyšší úrovni jsou patrné jeho technické limity.

V oblasti teorie je také nominace dalších útočníků, 23letého Vasila Kušeje z Mladé Boleslavi a „věčného reprezentačního čekatele“, už 34letého Tomáše Pekharta z Legie Varšava.

Rozšíření soupisek na 26 hráčů

UEFA začátkem května schválila rozšíření soupisek z 23 na 26 hráčů. Někteří hráči „na hraně“ nominace si nejspíš trochu oddechli. Šance probojovat se na finálovou soupisku se zvýšila. Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek může nominovat 23 hráčů do pole a 3 brankáře.

Jak by mohla vypadat česká soupiska pro EURO?

  • Brankáři (3)

Jindřich Staněk, Matěj Kovář, Vítězslav Jaroš

Náhradníci: Tomáš Vaclík, Václav Hladký

  • Stopeři (5)

Tomáš Holeš, Robin Hranáč, Ladislav Krejčí, Martin Vitík, Tomáš Vlček

Náhradníci: David Zima, Jakub Brabec, Filip Panák

  • Wing beci (4)

Vladimír Coufal, David Douděra, David Jurásek, Matěj Ryneš

Náhradníci: Tomáš Vlček, Jaroslav Zelený

  • Záložníci (7)

Antonín Barák, Tomáš Souček, Matěj Jurásek, Michal Sadílek, Lukáš Provod, Ondřej Lingr, Pavel Šulc

Náhradníci: Lukáš Sadílek, Petr Ševčík, Václav Černý, Alex Král

  • Útočníci (5)

Patrik Schick, Tomáš Chorý, Adam Hložek, Mojmír Chytil, Jan Kuchta

Náhradníci: Tomáš Čvančara, Václav Jurečka, Tomáš Pekhart

Otazníky zůstávají

Stále je tedy poměrně dost nejasností. V mé aktuální „soukromé nominaci“ jsou zatím ještě dvě místa volná. Za čtrnáct dní to zase může vypadat malinko jinak. Někdo se může zranit či vypadnout ze sestavy. Jiný naopak „chytne“ velkou formu.

Uvidíme, jaký bude mít názor Ivan Hašek. Rozšíření soupisky na 26 hráčů mu dává větší možnosti si s finálními jmény trošku „pohrát“. Připravit případně i nějaké malé nominační překvapení.

Při vyšším počtu hráčů na soupisce lze například vzít na EURO někoho z těch, co nemají úplně „železné“ zdraví (Filip Panák, Petr Ševčík). Jejich nominace je sice trochu riziková, ale mohou být přínosem. Nebo lze vzít někoho z těch, co nemají nyní zrovna šťastné období (David Zima) či nehrají v klubu v základní sestavě (Ondřej Lingr, Adam Hložek, Tomáš Čvančara, Václav Černý, Alex Král).

Rozluštění tajenky se každopádně blíží. Trenér by měl oznámit finální nominaci začátkem června. V minulosti se vyjadřoval, že ještě není rozhodnutý, jestli vezme nějaké hráče na soustředění navíc, nad původní limit 23 hráčů. Vzhledem k tomu, že došlo k navýšení počtu hráčů na soupisce, lze spíše předpokládat, že nominuje rovnou konečnou šestadvacítku jmen. Nebude asi nominovat na soustředění žádné další hráče a vytvářet v týmu nervozitu a nejistotu. Pokud někoho takového navíc vezme, bylo by logické, aby mu předem oznámil, že jede „jen“ jako náhradník pro případ zranění někoho na soustředění před šampionátem, aby byli takový hráč se svojí rolí předem srozuměn.

Program českého týmu

První utkání Mistrovství Evropy 2024 sehraje český výběr 18. června od 21:00 v Lipsku s favoritem skupiny, Portugalskem. Následuje 22. června od 15:00 utkání v Hamburku s Gruzií a skupinu uzavře 26. června od 21:00 duel opět v Hamburku, tentokrát s Tureckem.

Zdroje:

Statistiky Livesport

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz