Hlavní obsah
Sport

Zkraty slávisty Igoha Ogbua

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Mareš

Igoh Ogbu, nigerijský stoper je důležitým hráče Slavie. Jeho výborné výkony jsou však opakovaně narušovány podivnými zkraty.

Článek

Osobní souboje dvou nigerijských hráčů v pražském derby „S“ byly jednou z mála pozitivních záležitostí utkání. Oba hráči hráli tvrdě, nic si nedarovali, ač jsou z jedné země a kamarády. Jejich souboje byly hodně tvrdé, ale férové. Fauly vyplývaly ze hry. Ani jeden z hráčů nesimuloval, jak jsme mohli vidět na jiných případech, například sparťana Haraslína či slávisty Douděry, kteří předváděli amaterské herecké etudy s pády na zem s rukama na obličeji. Utkání nakonec rozhodla hra rukou slávistického obránce Ogbua v samém závěru utkání. Rozhodčí nařídil po intervenci VARu pokutový kop, který Haraslín s přehledem proměnil. Dalo by se říct smůla, ale v případě Igoha Ogbua to nebylo poprvé.

23letý nigerijský stoper si po příchodu do Slavie brzy získal respekt, místo v sestavě a oblibu u fanoušků. Ti měli ještě v živé paměti výkony jeho předchůdců Deliho a Ngadeua na stoperských postech, takže to měl Ogbu s pozitivním přijetím snazší. Ogbu prokázal tvrdost a důraz v osobních soubojích i velmi dobrou rychlost. Stal se brzy po příchodu z Lilleströmu oporou týmu.

V jarním, v pořadí již třetím, derby na Letné, které bylo „o všechno“ patřil Ogbu také k nejlepším hračům týmu. Sparta se v utkání „probránila“ k vedení 2:1, pak vyrovnal Tecl a Slavia měla šanci na otočení výsledku. Jenže přišly „sáňky“ Ogbua, který skluzem zbytečně sejmul Mabila a Krejčí z penalty rozhodl. 3:2 a titul byl definitivně Sparty. To byl tedy první zkrat Ogbua.

Ten druhý přišel 10. srpna v předkole Evropské ligy proti ukrajinskému Dnipru. Slavia v utkání jasně dominovala. Neproměňovala šance, přesto o výsledku nikdo nepochyboval. Až přišla 57.minuta a nepochopitelný zkrat Ogbua, který kung-fu zákrokem na půlce trefil vysokou nohou ukrajinského útočníka do oblasti krku. Jasná červená karta.

Třetí zkrat už jsme si nastínili v úvodu. Poměrně nepovedený centr Sparty osamocený Ogbu nešťastně prodlužuje rukou. Jen on možná ví, pokud vůbec, proč šel do míče tak nešikovně bokem, když nebyl nikým atakován. Kdyby šel proti míči čelem, musel by ho snadno odehrát.

Tři zkraty Igoha Ogbua v jinak úspěšném slávistickém působení. První stál Slavii definitivně titul. Druhý ji „jen“ trochu komplikoval postup v předkole evropského poháru. Třetí ji stál výhru v derby „S“ nad odvěkým rivalem z Letné. Igoh Ogbu je určitě kvalitní a perspektivní fotbalista. Chyby k fotbalu patří, to je jasné. Na druhou stranu podobných zkratů se Ogbu musí vyvarovat. Jedině pak může být oporou Slavie či posunout svoji kariéru do ještě většího klubu a lepší ligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz