Hlavní obsah

Co mimoděk prozradil dlouhodobý europoslanec o poměrech v EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Neměly by orgány v trestním řízení konat?

Článek

Podle dlouhodobého europoslance Alexandra Vondry dosud Češi vždy obdrželi portfolio (rozuměj jako eurokomisaři), které nemělo „žádné kompetence a vliv“, nebo takové, kde dělali špinavou práci za jiné.

Dělat špinavou práci a za jiné, nemůže být vnímáno jinak než činnost v  rozporu s právními předpisy, tedy protiprávní činnost.

I když citované sdělení europoslanec přímo neadresoval orgánům činným v trestním řízení, neměly by se jím z úřední povinnosti podle zásady oficiality začít neprodleně zabývat?

Jakou špinavou práci a za koho prováděli dosavadní naší eurokomisaři?

Takové sdělení jednoho z představitelů ČR a ortodoxního zastánce EU nelze brát na lehkou váhu!

Posouzení uvedené informace vedle trestněprávní roviny vyvolává i překvapení nad poznatkem A. Vondry, že v EU jsou eurokomisaři „bez kompetencí a vlivu“.

Svědectví europoslance, jako nepochybně znalce poměrů uvnitř EU, pokud by se ukázalo za pravdivé, by vyvolalo vážné obavy a pochybnosti o tom, zda EU reálně funguje prostřednictvím svých představitelů v souladu se zájmy euroobčanů a v souladu se zájmy všech členských států, neboť k čemu je eurokomisař bez kompetence.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz