Hlavní obsah

Co naše vláda ví a přesto jí to nevadí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Seznam.cz

Nepřímá úměra - střádal přes banky nezbohatne, banka přes střadatele ano.

Článek

Pokrok se nedá zastavit. Tak nás pokrok posunul z hotovostních plateb ( z ruky do ruky) do bezhotovostních plateb (přes zprostředkovatele - banky).

Již jsem na jiných místech uvedl, že jsme státem novodobých „zprostředkovatelů“ všeho a téměř ve všech oblastech našeho života, kteří deformují jeho hodnoty.

Novodobí „zprostředkovatelé“ se liší od metod podvodníků pouze tím, že jim stát umožnil zaštítit se živnostenskými listy (viz. tzv. realitní makléři).

Oběma uvedeným rozšiřujícím se asociálním skupinám je společné, že svévolně „přerozděluji“ majetkové hodnoty druhých (parazitují na nich), přičemž sami žádné společenské hodnoty nevytváří. Generují tak bohatství pouze pro sebe.

Takové a podobné metody „podnikání“ naší vládě však nevadí. Jde jí pouze o to, co z něj získá do státní kasy, aby z ní následně rovněž provedla přerozdělení, aniž by opomenula sama sebe a jí sloužícího parlamentu, soudců, státních zástupců, vojska a policie ( viz např. zvýšení platů ústavních činitelů ).

To, co již předchozí generace vytvořily, naše kvazi kapitalistická společnost se socialistickou tváří již rovněž pouze “ přerozděluje" a současně systematicky postupně likviduje pouze ty podnikatele, kteří reálně doposud vytváří hmotné i nehmotné hodnoty, kteří doposud drží naši společnost “ nad vodou".

V oblasti peněžnictví k obdobnému početnímu nárůstu “ zprostředkovatelů" jako v “ obchodu" s realitami dochází u bank a peněžních ústavů.

Tam úkol “ zprostředkovatelů" plní honosně označovaní “ bankéři".

Tak v peněžních ústavech a bankách máme početnou armádu “ bankéřů", jinak zapracovaných, zpravidla středoškolsky vzdělaných úředníků, posluhovačů majitelů peněžních ústavů. Nezřídka v čele např. tří úředníků pobočky s omračujícím funkčním označením “ ředitel pobočky".

Nota bene. V hierarchii peněžního ústavu je ředitel více než bankéř, zatímco dříve “ bankéři" jsou dnes nejvyšší, neviditelní miliardáři - vlastníci bank a peněžních ústavů.

Ti všichni s nadstandartní příjmy v  porovnání s jinými rezorty, protože myslí pouze na sebe , k čemuž jim slouží uvedené propracované „metody“.

Střadatele, který své úspory svěřil takové instituci dokáže „potěšit“, když dostává podle zákona rok co rok výroční zprávy o rok co rok rekordním hospodaření peněžního ústavu a  jeho rok co rok rekordních ziscích, i když např. při 15ti procentní inflaci v nejlepším případě má ze svých úspor 6 % p.a. úrok na nejvýhodnějším spořícím účtu a to ještě zdaněný !!!

Není bez zajímavostí, že nové a menší peněžní ústavy na uvedený druh spoření poskytují oněch až 6% , zatímco největší a tzv.zavedené peněžní ústavy (Komerční banka , Reiffeisen bank, Česká spořitelna, ČSOB, Uni credit banka) úročí 0,1  % p.a. !!!!

Z toho vyplývá, že velké banky nestojí ani o střadatele, jako cílí krvežíznivě na své dlužníky z hypoték, půjček a “ investorů “ do fondů.

Čili největší a tzv. zavedené peněžní ústavy se takto „odvděčují“ svým klientům, dokonale “ ždímaným “ střadatelům, ale zejména svým dlužníkům !!!

To všechno vláda ví a je pyšná na “ úspěšné hospodaření “ peněžních ústavů, zejména jmenovaných !!!

Uvedené je jen na dokreslení morálního profilu naší vlády , která jménem svého předsedy vše myslí upřimně, jen její praktické chování s upřimností nemá nic společného, spíše naopak…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz