Hlavní obsah
Umění a zábava

Dobře, že Česká televize řeší pořad „Otázky Václava Moravce“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Václav Moravec nejenže si privatizoval původně dobře míněný koncept pořadu , ale doslova vyčpěl.

Článek

Václav Moravec se nechal slyšet, že v ČT chtějí měnit koncept pořadu „Otázky Václava Moravce“ a diví se, proč neřeší například jmenovitě koncept pořadu K. Šípa „Všechnopárty“.

Odpověď je jednoduchá:

Karel Šíp měl a má televizním divákům v oblasti zábavné kultury stále co říci a dělá to skvěle.

Václav Moravec v pořadu „Otázky“ po něm pojmenovaném, by měl být moderátorem nad věcí diskusí pozvaných hostů.

Tak tomu bylo kdysi na počátku, kdy byl pořad uveden. Postupně a nyní již jednoznačně není moderátorem. V uvedeném pořadu se stal sám aktivním diskutérem, tedy hostem sebe samého.

V tom je velký rozdíl mezi oběma pořady.

Šípův pořad je zábavný, zatímco Moravcův, který by měl být pořadem seriózně diskusním o dění v naší společnosti a v politice, je zábavným pořadem pouze pro Moravce samotného.

V pořadu by měl Václav Moravec moderovat vystoupení pozvaných hostů, sám v něm však exhibuje.

Pokud se chce Václav Moravec před televizními diváky prezentovat jako diskutující a zastiňovat pozvané hosty, jejichž názory nezřídka nezastřeně konfrontuje se svými, jak by moderátor činit neměl, nejedná se o moderátorskou práci a neměl by být proto ani za ni placen.

V tom lze s vedením ČT souhlasit.

Pokud Václava Moravce někdo pozve do nějakého diskusního pořadu, tam se může Václav Moravec prezentovat jako pozvaný host. Tam by mohl vystavit na obdiv, či kritice své osobní názory a postoje, aniž by se schovával za moderátorskou, nota bene velmi dobře placenou pozici.

Karel Šíp má svůj věk. Ten jej však doposud nehandicapuje pro pokračování v zábavě pro spoustu lidí, která je jimi vyhledávaná, tedy zajímavá a potřebná.

Václav Moravec nejenže si privatizoval původně dobře míněný koncept pořadu, nejen že si jej přetvořil rádoby na obraz své slávy a popularity, ale doslova vyčpěl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz