Hlavní obsah
Názory a úvahy

Dva profesionální politologové ve špičkových mocenských pozicích je málo.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Odbornost vpřed.

Článek

Pokud by mělo dojít ke skutečné vládní krizi v ČR, přimlouvám se pro úřednickou vládu sestavenou výlučně z politologů.

Když tak sleduji televizní vystoupení ke všem politickým událostem, ať již k zahraničním či vnitrostátním, zjišťuji, že máme přehršle politologů většinou působících, a to na všech fakultách vysokých škol včetně např. České zemědělské univerzity v Praze.

Nevím sice, na co je tam potřebují, ale všichni politologové se sebevědomě prezentují jako znalci všeho, kteří všechno ví, všemu rozumí, do všeho vidí, včetně budoucnosti.

Byla by škoda, kdybychom jim nedali příležitost uplatnit své vědomosti, doposud pouze verbálně prezentované, ve výkonné, zákonodárné a budiž i v soudcovské moci (právo je stranické), které společnost tolik potřebuje kvalitativně povznést.

Jestliže doposud máme prvního profesora politologie v ČR jako předsedu vlády, a dokonce prvního politologa na Ústavním soudu, je to po hříchu málo z řad vševědoucích, kteří by se mohli pokusit o  vedení a směrování naši společnosti.

Odbornost vpřed.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz