Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jaká pak zabijačka v TOP09 ?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

.

M. Kalousek není Hujer, ale z pohledu SPOLU je potížista.

Článek

M. Kalousek je přemýšlivý a nebojácný občan, jakých není mnoho mezi těmi, co mluvili a mluví do politiky.

Nicméně jako aktivní politik si nikdy nepřišel na takové peníze, na jaké si přijdou europoslanci a nejedná se pouze o platy. Jedná se o náhrady na asistenty, kancelář, cestovné atd. Příjem českého europoslance rovná se příjmu součtů poslance a senátora českého parlamentu!

Z platů se vyměřuje starobní důchod a M. Kalousek má spočítáno, že nyní již jeho příjem ovlivní výši jeho budoucího starobního důchodu.

Nemám pochybnosti o tom, že M. Kalousek je na seniorský věk materiálně velmi dobře zajištěn. Vždyť podstatnou část svého dosavadního života jako politik patřil do kategorie vysokopříjmových ústavních činitelů.

O peníze však vždy a u nás všech, jde jen na prvním místě.

Proč si ještě podstatněji nevylepšit svoji a své rodiny budoucnost?

M. Kalousek se prozradil uvedenou motivací, když považuje za smysluplnou funkci, kterou by chtěl vykonávat, funkci europoslance.

Ta u europoslanců z malých členských zemí spočívá toliko ve vysoce nadstandartních příjmech a je nejlepší trafikou, jaké lze dosáhnout ve službě státu.

To byla vnitřní motivace M. Kalouska jako politika a občana, který si řekl o křeslo europoslance. Služba státu dle vlastního výběru.

Pouze mne poněkud překvapil, že nedomyslel, že trafiky dostávají pouze Hujeři. A on je pravý opak z pohledu SPOLU, potížista.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz