Hlavní obsah
Lidé a společnost

Je etické stavět mediální kariéru na neštěstí druhých?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Kauza Petr Kramný.

Článek

Kauza Petr Kramný v okurkové mediální sezóně se stala jednou ze sledovaných nejen v televizním seriálovém zpracování, ale i v novinařině.

Zmocněnkyně poškozených Klára Long Slámová k dané kauze dává rovněž seriálové rozhovory tisku.

Je třeba však vědět, že procesní role poškozených v  trestním řízení a v jeho rámci tzv. adhézního řízení, ve kterém je Slámová zastupuje, spočívá v uplatnění práv poškozených na náhradu škody.

Poškozený kromě své případné výpovědi jako svědek, nemá procesní práva vztahující se k otázce viny a trestu.To spočívá toliko na státním zástupci, obhájci a soudu.

Jakkoliv nelze Slámové upřít získané informace z předmětného řízení, které nyní na pokračování prodává mediím, přec jen se jedná o jednostranný pohled z pozice poškozených, tedy u Slámové z pozice poškozených, i když korunovaný pravomocným soudním verdiktem.

Pokud je vůbec vhodná další medializace uzavřeného případu, v zájmu informační vyváženosti je přece jen kompetentní příslušné státní zastupitelství jako strana, jejíž obžalobě bylo vyhověno a protější strana , tj. obhájce, který zastupoval v daném případě neúspěšného obžalovaného, nyní již odsouzeného.

Proto název tohoto příspěvku je zamyšlením nad tím, co bylo a je důvodem další seriálové medializace skončeného případu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz