Hlavní obsah

Jsou lidé chovní a lidé tažní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Prezidenta Petra Pavla je jen třeba vzít na vědomí, protože byl zvolen v demokratických volbách.

Článek

Nedomnívám se, že by prezident Petr Pavel měl být hoden respektu, jak píše Petr Třešňák.

Od předvolební prezidentské kampaně a doposud, bylo a je mediálně upozaďováno, ne-li zcela pomlčeno, že : a) rozhodnutím svéprávného a dospělého Petra Pavla za komunistů ohledně jeho profesního zaměření bylo následovat svého otce rozvědčíka ve službách socialistického tábora.

b) Nejen, že se jednalo o zcela výjimečnou profesi vyvolených aktivních komunistů, ale cestu k ní Petru Pavlovi „zametal“ jeho otec. Zapadlo v zapomění, že nadřízený velitel rozvědčíků byl kolega přítel otce Petra Pavla. Proto již tenkrát  byl Petr Pavel mezi kandidáty na rozvědčíky primus inter pares ve funkci vedoucího studijní skupiny, jak uvedl bývalý spolužák prezidenta, který zpočátku přípravu na socialistického rozvědčíka popíral.

c) Vyskytují se názory bezúhonnosti Petra Pavla, že přípravu na profesi rozvědčíka ukončil po roce 1989. Započal ji však pod přísahou věrnosti komunistům. Jak asi proběhla “ rekvalifikace “ studia na rozvědčíka, že frekventanti, kteří zpočátku přísahali oddanost komunistům , na závěr slibovali oddanost antikomunistům? Zřejmě byli odejíti staré struktury “ vychovatelů", kteří byli nahrazeni novými, ale zájemci o službu rozvědčíka kdykoliv a pro kohokoliv zůstali stejní.

d) Politická orientace Petra Pavla byla stvrzena i manželstvím (nyní s první dámou), vystudovanou kádrovou referentkou na Vysoké škole politické v Bratislavě.

e) Pro zastávání důležitých funkcí v nové společnosti po roce 1989 byla překážka pozitivního lustračního osvědčení. Frekventant přípravy pro socialistickou rozvědku splňoval předpoklady pro dokončení přípravy rozvědčíka tentokrát pro kapitalistický tábor?

f) V NATO neznali studijní a profesní curriculum vitae Petra Pavla, že se stal dokonce jedním z nejvyšších představitelů ? NATO se kupodivu neřídilo smyslem českého lustračního zákona.

e) Pro běžného občana jméno Petr Pavel do počátku prezidentské volební kampaně nikdo neznal. Kromě vojenské kariéry se v ČR nijak neprojevoval. Prezidentská volební kampaň Petra Pavla zastihla v době, kdy již byl mimo vojenskou službu, byl ve výsluze ( v důchodě).

f) Kdo přišel s tím, že by Petr Pavel mohl být prezidentem ČR ? Proč jsem to nemohl být například já ? Anebo spíše někdo, kdo již v politice byl, nabyl zkušenosti a znalosti z ní a něco v životě dokázal ?

Petr Pavel dokázal pouze být generálem, zřejmě díky kontaktům a vlivu tatínka a kariérnímu postupu , pro který nemusí mít znalosti či dovednosti. V některých  profesích to tak chodí. Kde otec skončil, syn začíná.

Hold, jsou lidé chovní jako Petr Pavel a lidé tažní, kterých je však podstatně více.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz