Hlavní obsah

Kde je u nás rezerva pracovních sil?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme málo pracovních sil ?

Článek

Jedním z častých argumentů, odůvodňujících současné ekonomické problémy v naší společnosti je, že máme málo pracovních sil.

Co „hýbe“ ekonomikou? Výrobní nebo nevýrobní sféra? Máme málo pracovních sil v nevýrobní oblasti? Nikoliv. Máme akutní nedostatek pracovních sil ve výrobní sféře? Ano.

Jaká je aktuální struktura pracovního zařazení napříč soukromých i státních organizací a institucí?

Kam dohlédnete, tam je vidět „nový pracovní fenomém“, z p r o s t ř e d k o v a t e l ( např. nejtypičštěji realitní makléř, anebo lobista).

Zprostředkovatel je nová „tržní“ kategorie „zaměstnaných, nevyžadující žádnou odbornou kvalifikaci. Předstírá, anebo “ vyhledává “ práci za účelem dosažení zisku pro svého chlebodárce, který se mu z něj nepatrnou částí „odmění“ a z podstatné sami nevídaně bohatnou.

Nezbytným předpokladem pro výkon funkce zprostředkovatele je pouze ztotožnit se s pracovními metodami podvodníků, lhářů a šmejdů tak, aby to nebylo rozpoznatelné.

Cíleně vycvičené „opice“ na určitou činnost, které zpravidla zprostředkovatelé sami nerozumí, ale :"mají nohy v teple, stálý plat" a „ručičky nebojte se, vy dělat nebudete“ !

Zprostředkovatelé tvoří početnou, stále narůstající armádu v kategorii nevýrobní sféry, která objektivně negeneruje žádné hodnoty, toliko je využívána k „přerozdělení“ finančních prostředků, případně majetku těch, kteří je mají.

Zprostředkovatel působí na trhu jako nástroj transformace finančních a majetkových toků, v zámu svého živitele a ve svém zájmu.

Transformací jen části těchto „zaměstnaných“ do výrobní sféry, by se vyřešil nedostatek poracovních sil. Nadto by našli své uplatnění odpovídající jejich možnostem a schopnostem, ovšem s potlačením „zprostředkovatelských“ metod.

Zprostředkovatel je “ předrevoluční rychlokvaška" dneška. Ale, že jich je!!!!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz