Hlavní obsah
Názory a úvahy

Motto nastávajících voleb: Propojení funkcí je užitečné?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Jak pro koho.

Článek

V poslední době se dosti často hovoří o  zvyšování platů.

Samotná diskuse o platech bez toho za co, se mi jeví poněkud zvrácená.

Pokud potom zdrojem dobře nastaveného platu je státní rozpočet, je to odpověď na to, proč stále více a více občanů chce se stát politikem.

Proto nejlukrativnějším zaměstnáním dneška je zaměstnání politika, který je již jen naoko zaměstnán a na některého je i vidět. To však spíše z důvodu jeho povahových a charakterových vlastností. Že se nejedná o poslání, to už nikdo, s výjimkou předvolební agitace, ani nepředstírá.

Nastávající volby jsou již předvolebně specifické tím, že na čelných místech kandidátek ( automaticky na volitelných místech) jsou profesionální politici, zejména starostové a místostarostové , kteří tvrdí, že optimální je spojení komunální politiky s  krajskou politikou.

To je směr a tendence do blízké budoucnosti, kdy pro všechny profesionální politiky bude optimální spojení místní politiky, s krajskou, republikovou a evropskou.

To by potom mimo jiné znamenalo : Souběh příjmů starosty ( primátora) v průměru 100.000 Kč měsíčně + další benefity, s krajským toliko zastupitelem s příjmem kolem 50.000 Kč měsíčně , s poslancem či senátorem ( kumulace zatím není možná) s příjmem 150.000 Kč měsíčně a s europoslancem s příjmem 400.000 Kč něsíčně, případně v dalších možných kombinacích .

Čili 500.000 Kč měsíčně pro profesionálního politika je tím optimálním propojením politiky.

Tomu se říká průkopnictví a vynalézavost, doposud vlastní pouze několika málo politikům hodných následování , jako např. senátor, starosta Vsetína a do nedávna ještě hejtman Zlínského kraje , o co opět 70ti letý politik usiluje.

Vždyť den má strašně dlouhých 24 hodin, za které výjimeční lidé ( politici) mohou vše stihnout, zatímco běžný smrtelník je po osmihodinové pracovní době dostatečně vyčerpán.

Politik může vše stihnout jen proto , že nemá co stíhat a slušné peníze jdou samy od sebe ze státního rozpočtu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz