Hlavní obsah

Nyní už jde jen o to, co se střední vrstvou naší společnosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Elisa Cabot / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Dál už nevidím a po pravdě vidět ani nechci.

Článek

V ČR ekonomicky a zejména mentálně byla nastavena cesta ke komunismu v kapitalistickém zřízení.

Co bylo ekonomickou iluzí komunistů, že završením vybudování beztřídní společnosti se společnost bude řídit zásadou každému podle potřeb, se postupně stává realitou našeho kapitalismu.

Jenže potřeby občanů ČR jsou nejen různé, ale i stále vyšší a vyšší, chtěním až neomezené.

Trh za pasivního přihlížení dosavadních vlád a zejména potom současné, se stal doslova a do písmene volným trhem bez jakékoliv regulace zákony, ve stylu „catch as can catch“.

To občané pociťují na vlastní kůži a peněžence všude tam, kam vkročí, zejména přemrštěnými cenami všeho.

Tak jedna a nemalá skupina podnikavců velmi intenzivně uspokojuje své chtěním neomezené potřeby a potřeby své rodiny.

Je to skupina svépomocných zbohatlíků, která od státu nic jiného nepožaduje než zavřené oči příslušníků státních orgánů.

Další skupina zbohatlíků, rovněž pod podmínkou zavřených oči příslušníků státních orgánů, těží z  obrovských zdrojů pro uspokojování nadstandartních svých a své rodiny potřeb přes státní a evropské dotace.

Potom tu máme nemalou skupinu občanů tkzv. piraně, nasáté na státní rozpočet s co nejvíce kumulovanými funkcemi, kterým pro uspokojování svých, rovněž neskromných potřeb jako u předchozích skupin, stačí pouze pracovní smlouvy, především však zvolení , či jmenování do funkce, nejlépe zastáváním více funkcí.

To jsou však většinou ti, kdo musí, vlastně ani nemusí, spíše chtějí , mít zavřené oči a nepustit ze zřetele, že jsou, kde jsou a proč tam jsou.

Další skupině potřebných se v žargonu říká chudí. Vystříhám se jejich definici , ale jejich devíza spočívá v tom, že jako na nositele volební práva je na nich závislá předchozí skupina piraň.

Chudí na straně druhé jsou poněkud v porovnání s  ostatními skupinami tím, že si musí žádat za účelem uspokojování svých potřeb rovněž o krajíc ze státního rozpočtu v podobě sociálních a jinými dávek.

Mají nejskromnější potřeby. Občané piraně se však všemožně snaží , aby chudé dostali do sféry nadspotřeby, která je zanedbatelná vzhledem ke způsobu jejich života. Je to projev vděku hejna piraň, které moc dobře ví, komu vděčí za to, že piraněmi mohou být.

Erár to má tuze těžké.

Zůstává tak nemalá, ale rapidně se zmenšující skupina tzv. střední vrstvy , která se do některých z uvedených skupin dříve nebo později sama zařadí, či bude nucena se zařadit.

Až se to u střední vrstvy stane, bude završena ona fáze kapitalistického komunismu.

Dál už nevidím a popravdě vidět ani nechci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz